Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Ліві» можуть піти в опозицію

Керівництво партії "Справедливість" вимагає від союзників по "Лівому блоку" - представників Компартії (КПУ) - дотримуватись домовленостей про розподіл посад у владних структурах. В протилежному випадку лідер "Справедливості" Станіслав Ніколаєнко обіцяє перейти в опозицію. Втім, в КПУ вважають, що розвал блоку піде Компартії на користь, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Вчора у розпорядженні видання опинився лист члена виконкому партії "Справедливість" голови Запорізької обласної парторганізації Василя Хотлубея центральному партійному керівництву. У ньому він вимагає негайно провести засідання виконкому для "серйозного аналізу угоди про створення блоку лівих і лівоцентристських сил". Нагадаємо, торік восени лідери Компартії, Союзу лівих сил (СЛС), Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) (СДПУ (о)) і партії "Справедливість" підписали документи про створення "Лівого блоку" для підтримки першого секретаря ЦК КПУ Петра Симоненка на президентських виборах.

Хотлубей звинувачує союзників по "Лівому блоку" - представників Компартії - в недотриманні досягнутих раніше домовленостей щодо розподілу посад.

"Ми бачимо, що керівництво КПУ забуло про угоди, про договір. Точно так само поводяться і "Регіони". "Старші брати" по блоку - комуністи - щодо своїх союзників – партій "Справедливість ", СЛС і СДПУ (о), м'яко кажучи, чинять некоректно, - йдеться в листі. - Діючи за принципом Попандопула – "це мені, це знову мені" і т.д., а іншим членам блоку дулю, КПУ забула про своїх союзників, і це ставить під загрозу подальше взаємодія учасників блоку".

"У понеділок ми обов'язково обговоримо цей лист на засіданні виконкому. Коли ліві сили увійшли у владу, то вони повинні чітко формулювати свої пропозиції і через владу їх реалізовувати. Якщо ні, то ми повинні піти в опозицію", - заявив учора лідер партії "Справедливість" Станіслав Ніколаєнко.

За його словами, пропозиції щодо кандидатур на посади вже давно внесені, однак відповіді від КПУ не було.

У КПУ вчора попросили колег по блоку не робити поспішних дій.

Втім, в КПУ не вважають, що розрив відносин з "Лівим блоком" позначиться негативно на їх подальшому існуванні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ