Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лівія запрошує українських лікарів на роботу

18 липня відбулася зустріч міністра охорони здоров’я України Василя Князевича з Секретарем Головного народного комітету (міністр) охорони здоров’я та навколишнього середовища Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії Мухаммадом Аль-Хіджазі. Під час зустрічі сторони обговорили низку питань, пов'язаних із співробітництвом у сфері охорони здоров'я. Ключовим питанням стало працевлаштування українських медиків у Лівії. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

Так, Секретар Головного народного комітету (міністр) охорони здоров’я та навколишнього середовища Мухаммад Аль-Хіджазі звернувся до української сторони з проханням посприяти залученню українських лікарів та медичного персоналу до роботи у медичних закладах Лівії.

Хоча сьогодні в Лівії за офіційними даними працює 450 українських медиків,  Мухаммад Аль-Хіджазі зазначив, що загалом Лівії не вистачає близько 1500 спеціалістів різних медичних напрямків, додавши, що найбільше кадровий дефіцит існує серед терапевтів, гінекологів, педіатрів, анастезіологів та хірургів.

Зокрема, Секретар Головного народного комітету (міністр) охорони здоров’я та навколишнього середовища запевнив представників Міністерства охорони здоров’я України в тому, що усі права та свободи українських медиків при працевлаштуванні у Лівії будуть захищені і гарантовані.

У свою чергу, Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич наголосив, що українська сторона готова до співпраці, яка буде здійснюватися в рамках міжурядової домовленості. Щодо працевлаштування українських медиків у Лівії він вказав на певні складності, пов'язані з тим, що в Україні існує власний дефіцит лікарів по деяких напрямках. У той же час Василь Князевич висловив зацікавленість у детальному вивченні всіх умов роботи українських медиків у Лівії для того, щоб популяризувати даний напрямок співробітництва.

Окрім  зазначеного на зустрічі українсько-лівійські колеги обговорили отримання медичної освіти та підвищення кваліфікації медичних кадрів Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії в Україні.

Обидві сторони вирішили провести низку необхідних консультацій з метою узгодження взаємних зауважень та підписати  відповідний документ про співробітництво у сфері охорони здоров'я найближчим терміном. А також Секретар Головного народного комітету (міністр) охорони здоров’я та навколишнього середовища Мухаммад Аль-Хіджазі офіційно запросив українську делегацію на чолі з Міністром охорони здоров’я України Василем Князевичем відвідати Лівію для продовження конструктивного діалогу у сфері охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ