Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП "Лев" відновило свою роботу після двомісячного карантину

ЛКП "Лев" відновило свою роботу після двомісячного карантину, - прес-служба ЛМР.

Сьогодні, 15 липня, ЛКП ʺЛевʺ відновило свою роботу після карантину, у зв’язку із виявленням сказу у собаки. Упродовж двомісячного карантину не зафіксовано жодного повторного випадку сказу, ситуацію вчасно локалізовано та проведено всі необхідні заходи, аби запобігти поширенню цього смертельно небезпечного захворювання.

ʺ15 липня карантин на ЛКП ʺЛевʺ завершено. Завдяки вчасним та якісним діям персоналу ЛКП ʺЛевʺ вдалося запобігти поширенню небезпечного захворювання — сказу, яке виявлено 11 травня у собаки Кекса, якого невідомі залишили у сумці в парку Знесіння. Упродовж двомісячного карантину не зафіксовано жодного повторного випадку сказу, а отже ситуацію вчасно локалізовано та проведено всі необхідні заходи, аби запобігти поширенню цього смертельно небезпечного захворювання.

На жаль, за весь цей час господарі Кекса не відгукнулися, але маємо свідчення, що собаку було завезено у Львів із одного з сіл Жидачівського району Львівської області. У свою чергу, нагадуємо про своєчасність вакцинацій від сказу ваших домашніх улюбленців. Не ігноруйте цей важливий крок, адже це єдина можливість захистити свого улюбленця, себе та оточуючихʺ, — закликають у ЛКП ʺЛевʺ.

Нагадаємо, 11 травня, було підтверджено випадок сказу у собаки за кличкою Кекс, якого 21 квітня невідомі люди передали у Домівку врятованих тварин, що знаходиться у парку ʺЗнесінняʺ. Цього ж дня працівники парку зробили звернення та передали тварину до ЛКП ʺЛевʺ. Собака віком від одного року масою 5 кг. Коли потрапив на підприємство, був клінічно здоровим, але наляканим. 10 травня ветеринари підприємства помітили дивну поведінку та звернулися у Держпродспоживслужбу міста. Аналізи, проведені фахівцями Львівської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, підтвердили невтішний діагноз. Завдяки системним заходам безпеки та фаховим діям працівників ЛКП ʺЛевʺ, собака, що був носієм сказу, упродовж всього часу перебування на підприємстві не контактував з іншими тваринами та сторонніми людьми, тож поширення захворювання не відбулося. Проте, поки не відомо де та у кого тварина проживала до цього. Точно відомо, що тварина не була вакцинована господарями. 11 травня собаку евтаназували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ