Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП "Львівавтодор" потрібно 20 днів щоб пояснити на яких умовах взяли кошти в ЄБРР

ЛКП "Львівавтодор" потрібно 20 днів щоб пояснити журналістам на яких умовах взяли кошти в ЄБРР для впровадження е-квитка.

Інформаційна агенція Гал-інфо направила запит до Львівської міської ради з проханням надати копію кредитного договору (з додатками та графіками вибірки коштів), підписаного міським головою Львова Андрієм Садовим та директором ЄБРР в Україні в межах реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові (електронного квитка).

Нагадаємо, угода стосувалась надання гарантій Львівською міською радою для ЛКП "Львівавтодор" як отримувача кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.  Підписання Договору гарантії дозволило отримати 10 млн євро кредитних коштів для реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові. Термін кредиту – 13 років з пільговим періодом 3 роки після підписання кредитного договору. Договір був підписаний 17 листопада 2016 року.

Як виявилось даний договір настільки великий, що чиновники ЛМР потребують додаткового часу для його сканування, адже ми просили надіслати відповідь на електронну адресу редакції. Також дивує, що з договору за три роки не зняли сканкопій і судячи з всього зберігають його лише в одному екземплярі.

Нагадаємо, згідно підписаного договору восени 2019 року закінчується пільговий період кредиту ЄБРР на впровадження е-квитка у Львові.

Восени закінчується пільговий період кредиту ЄБРР на впровадження е-квитка

Також варто зазначити, що у журналістів виникають підозри в тому, що чиновники ЛМР свідомо затягують питання електронного квитка у Львові з метою лобіювання приватних інтересів однієї з компаній учасниць тендеру на впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові.

Е-квиток: Чиї інтереси лобіюють у Садового

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ