Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ЛКП «Львівелектротранс» повертатиме втрачені у дорожніх корках доходи через суд

Від початку цього року станом на 15 лютого ЛКП «Львівелектротранс» зафіксувало 145 затримок в русі електротранспорту, не пов’язаних з діяльністю підприємства, загальною тривалістю понад 120 годин. Тільки у січні в результаті простоїв підприємство втратило 3 тис. 486,2 кілометра пробігу та недобрало 37 тис. 302 гривні доходів. Ще 14 тис. 327,6 км пробігу та 153 тис. 305 грн. доходів електротранспортники втратили через введення спеціальних режимів їзди, продиктованих дорожніми заторами, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Найпроблемнішими в плані проїзду є вулиці Івана Франка, Підвальна, Дорошенка, Шевченка, Городоцька, Крушельницької, Словацького, площа Митна, – говорить заступник директора з руху ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий. – Майже половина затримок відбулася саме на цих ділянках трамвайних маршрутів. Значна їх кількість спровокована простоями на трамвайних коліях автотранспорту. Третина всіх затримок у першій половині лютого сталася саме з тієї причини. Але жодної копійки порушники правил дорожнього руху електротранспортникам не відшкодували. Судді класифікують ці втрати як «непрямі збитки».

 

Сьогодні юристи підприємства звернулися за роз’ясненням до Міністерства юстиції України. За словами заступника міністра  юстиції Леоніда Єфіменка, у випадку електротранспортників підстави для відшкодування збитків є. Адже, згідно зі статтею 82 Цивільного кодексу, поняття «збитки» мають дві складові – «реальна шкода» та «упущена вигода». Саме під «упущеною вигодою» слід розуміти доходи, які підприємство мало би реально отримати за звичайних обставин, якби його право не було порушене. Відтак, електротранспортними скористаються своїм правом і відшкодовуватимуть завдані збитки у судовому порядку

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ