Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП "Львівелектротранс" витрачає мільйони через неефективне управління

Західний офіс Державної аудиторської служби України нещодавно оприлюднив звіт про діяльність ЛКП “Львівелектротранс” за період з липня 2017 по вересень 2019. Ефективність підприємства визначили умовно задовільною.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

У звіті зокрема зазначають, що неефективні управлінські рішення керівників підприємства призвели до непродуктивних витрат. Йдеться про те, що у структурі підприємства встановили наявність підрозділів та штатних посад, які дублюються, а також посад без визначених обов'язків. Крім того, у штатних розписах Львівелектротрансу до керівних посад віднесли посади, які не мали б належати до цієї категорії. Зрозуміло, що така структура підприємства не забезпечує ефективного та раціонального використання коштів.  Загалом через хибну стратегії керівництва Львівелектротранс поніс витрати на суму понад 3,5 мільйони гривень. 

Крім того, через недотримання законодавства, що регулює оплату праці і встановлення необґрунтованих доплат  та надбавок працівникам підприємство втратило ще понад 270 тисяч гривень. 

Також  ЛКП укладало цивільно-правові угоди на виконання певних функцій у той час, коли були штатні працівники з аналогічними посадовими обов'язками. Наприклад, Львівелектротранс укладав договір з фізичною особою  про надання послуг  електрика сектору ремонту,  у той же час у структурі підприємства діяла Господарська служба, до якої входили слюсарі-електрики. Таким чином підприємство витратило ще понад 925 тисяч гривень.  

Тільки через ці порушення ЛКП “Львівелектротранс”  нераціонально витратило понад 4,5 мільйони гривень. 

Детальніше зі звітом можна знайомитися на сайті Західного офісу Державної аудиторської служби України. Там, зокрема, йдеться про  недотримання ЛКП “Львівелектротранс”  вимог Закону “Про публічні закупівлі”,  неналежний контроль за виконанням договорів та недостатній контроль за станом збереження товарно-матеріальних цінностей підприємства.

Нагадаємо, напередодні голова первинної профспілкової організації ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Гайдар на сесії Львівської міської ради заявив: "Своїм голосуванням ви доводите до того, що наші працівники не отримають заробітної плати. Якщо так буде, то ми не вийдемо на роботу, зупинимо курсування транспорту".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ