Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛКП «Львівтеплоенерго» саме визнає, що стоїть на грані банкрутства, — Юрій Кужелюк

ЛКП «Львівтеплоенерго» перебуває на межі банкрутства і слідом за підвищенням тарифів на газ почнуть зростати тарифи на теплопостачання, в кращому випадку місто чи держава дотуватимуть підприємство або ж спишуть частину виплат на субсидії, що також ляже на плечі львівській громаді. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова фракції УНП у Львівській міській раді Юрій Кужелюк.

За його словами, у звіті, який подало керівництво ЛКП на депутатський запит Юрія Кужелюка, зазначено, що «зобов’язання підприємства перевищують активи», що свідчить про всі ознаки загрози  банкрутства.
Борг ЛКП «Львівтеплоенерго» за 2005 рік становить 67 млн грн, тоді як прибуток — 78,9 млн грн. За перший квартал цього року борг ЛКП становив вже 77 млн.
Виходом із ситуації Юрій Кужелюк назвав можливе об’єднання двох теплопостачальних підприємств міста ЛКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничне теплокомуненерго», а також консесію старих кечівських котелень зацікавленими теплопостачальними компаніями, котрі вже виявляють інтерес до ринку теплопостачання в місті.        

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ