Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛКП „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго” візьмуть кредит у комерційних банках для погашення боргів за газ

На сьогоднішньому засідання виконкому ЛМР було прийнято рішення дозволити „Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго” взяти кредит у комерційних банках для часткового погашення боргів за газ. Зокрема „Львівтеплоенерго” братиме кредит у сумі 4,3 млн.грн. під заставу непрофільного майна підприємства.
„Залізничтеплоенерго” братиме кредит на 650 тисяч гривень під заставу будівлі, яка ним не використовується. Ці кредити дозволять до 1 вересня вирішити проблеми з гарячим водопостачанням. Кредит береться під 16% річних, з них відсотки повертатиме підприємство, а сам кредит гаситиме місто.
 З наступного понеділка почнуться громадські слухання щодо підвищення тарифів на теплову енергію, оскільки з теперішнім тарифом тепловики не зможуть розрахуватись з кредитом. Як прокоментував ситуацію голова правління БМ-банку Віталій Ломанович, член виконкому „кредит для Львівтеплоенерго” та „Залізничтеплоенерго” взяли на дуже вигідних умовах, які є нижче ринкових”.
Нагадаємо, що  з 1 травня  до 1 жовтня 2006 року ЛКП „Залізничтеплоенерго”  і ЛКП „Львівтеплоенерго” мали сплачувати 20% боргу і додатково поточні платежі. Проте підприємства-боржники не тільки не погасили борги, а й наростили нові. 11 серпня  спільній нараді розглядалося питання про  питання відключення від газу цих підприємств. Зокрема, ЛКП “Львівтеплоенерго” на сьогодні заборгувало ДП “Газ України” 11 млн грн. З них 3 млн грн боргу наростили вже в літній період. ЛКП “Залізничнетеплоенерго” заборгувало 2,2 млн грн, з них 440 тис. грн наростили за літній період.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ