Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛКП «Львівводоканал» освоїло 52% коштів позики світового банку, а платити позичкові відсотки треба вже у жовтні — Юрій Кужелюк

Уже в жовтні цього року Львівське комунальне підприємство «Львівводоканал» має розпочати виплату відсотків за кредит Світового банку, що освоюється підприємством ще з часів керування містом Василя Куйбіди. Однак станом на сьогодні ЛКП знаходиться в борговій ямі і очевидно, що відсотки кредиту Світового банку восени доведеться погашувати активами міського бюджету. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова фракції УНП у  Львівської міської раді Юрій Кужелюк.

Зараз кошти позики Світового банку освоєні на 52%, тому, на думку Юрія Кужелюка, є сумніви, що до осені цього року всі необхідні роботи будуть завершені.    
За його словами, зараз важко розібратися, що насправді діється із фінансовими потоками ЛКП «Львівводоканал», з цього приводу  Юрієм Кужелюком був поданий відповідний депутатський запит.
Фракція УНП планує домогтися розгляду на сесії Львівської міської ради звіту про виконання робіт та освоєння коштів позики Світового банку керівництвом „Львівводоканалу”, оскільки існує реальна загроза того, що фактично громаді міста, тобто міському бюджету доведеться розплачуватися за неплатоспроможний водоканал — акцентував Юрій Кужелюк.
  Нагадаємо, що Львів освоїв більше 9 млн дол. США позики Світового банку в рамках реалізації програми «Вода». Про це 17 квітня  повідомляв тоді ще перший заступник міського голови Василь Кравців. За його словами, це було близько 70% всієї позики Світового банку.
Загальна сума позики Світового банку становить більше 12 млн дол. США.
Подаємо всі  контракти ЛКП «Львівводоканал» в рамках освоєння коштів позики світового банку:
В рамках Проекту "Водопостачання та каналізації міста Львова" за станом на 16 червня 2006 року виконано наступне:
По Визначених першочергових інвестиціях:
1. Контракт №LP-WS-01C "Створення зон тиску, заміна трубопроводів та реконструкція насосних станцій" між ЛМКП "Львівводоканал" та фірмою Per Aarsleff (Данія) на суму 6,73 млн євро та 25,179 млн. грн.
2. Контракт №LP-WS-02C (Лот 3) "Закупівля 10 одиниць вантажно-пасажирських автомобілів" між ЛМКП "Львівводокакал" та Львівською філією підприємства з іноземними інвестиціями Автомобільного товариства "Автоінвестстрой" (Україна) на суму 372 тис. грн.
3.Контракт №LP-WS-03C "Закупівля 15 одиниць тракторів-екскаваторів" між ЛМКП "Львівводоканал" і ТзОВ "Констракшн Машинері" (Україна) на суму 3,915 млн. грн.
По операційному Фонду:
4. Контракт №LP-OF-01C "Поставка та монтаж Інформаційної управляючої системи" між ЛМКП "Львівводоканал" та АТЗТ "Квазар-Мікро Техно" (Україна) на суму 11,195 млн. гри.
5.  Контракт №LP-OF-02C "Поставка та монтаж системи контролю SCADA" між ЛМКП "Львівводоканал" та фірмою TeconiData AC (Німеччина) на суму 518,33 тис. євро.
6.   Коніракі  №LP-OF-03C   "Закупівля  єлекгричного обладнання для  насосної станції "Миколаїв".
По послугах:
7. Контракт №LP-MOIA-01C "Програма удосконалення управління та експлуатації ЛМКП "Львівводоканал" між ЛМКП "Львівводоканал" і компанією Severn Trent Water International (Великобританія) на суму 9452А тис. фунтів стерлінгів.
По технічному нагляду та інженерних послугах:
8.   Контракт JNeLP-CS-OiC  "Технічний нагляд за будівельними роботами" між ЛМКП
"Львівводоканал" та компанією CH2MHELL International Ltd. (СПІА) на суму 807,79 тис. дол. США.
9.  Контракт на інженерні послуги по реконструкції каналізаційних очисних споруд міста Львова між ЛМКП "Львівволоканал" та компанією SWECO International AB (Швеція) на суму 10,7 млн. шведських крон.
По реконструкції каналізаційних очисних споруд м. Львова:
10.   Контракт  №LP-WW-01C   "Поставка   вимірювального   обладнання   та   послуг  для каналізаційних очисних споруд" між ЛМКП "Львівводоканал" та компанією LаскеЬу Water (Швеція) на суму 821 тис. шведських крон.
11.  Контракт №LP-WW-02C   "Поставка насосів та супутнього обладнання для головної насосної станцц каналізаційних очисних споруд  між ЛМКП „Львівводоканал”  і фірмою RMT Industrie und Elektrotechnik GmbH (Німеччина) на суму 2,056 млн. євро.
12.  Контракт J&LP-WW-Q3C "Поставка товарів та послуг для каналізаційних очисних споруд" між ЛМКП "Львівводоканал" та компанією LаскеЬу Water (Швеція) на суму 34,9 млн. шведських крон.
13. Контракт №LP-WW-04C "Реконструкція каналізаційних очисних споруд міста Львова" між ЛМКП "Львівводоканал" та ВАТ "Пересувна механізована колона № 9" (Україна) на суму 8,41 млн. грн.
По аудиторських послугах:
14.   Контракт № 04-02/03-114  "Надання послуг з аудиту фінансової звітності згідно міжнародних стандартів аудиту" між ЛМКП "Львівводоканал" та ЗАТ "Зовнішінформаудит" (Україна) на суму 58,0 тис. дол. СІЛА.
За станом на 16 червня 2006 року з коштів позики всього використано 12,57 мл і. дол. США (52%), з коштів гранту - 25,03 млн. шведських крон (52,0%) та 15,97 млн. грн. місцевих коштів (32%).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ