Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛКП „Залізничтеплоенерго” і ЛКП „Львівтеплоенерго” для погашення боргів за газ братимуть кредити в комерційних банках

ЛКП „Залізничтеплоенерго”  і ЛКП „Львівтеплоенерго” беруть кредити в комерційних банк для того, щоб погасити борг перед ВАТ „Львівгаз”  і  ДК „Газ України”.
„В результаті довготривалих переговорів з ВАТ „Львівгаз”  і  ДК „Газ України” ми зійшлися на усній домовленості, що вони не відключатимуть наше підприємство від газопостачання за умови значного скорочення споживання газу і погашення боргів до початку опалювального сезону. Тому є графік згідно яким гаряча вода подаватиметься тільки чотири-п’ять годин ввечері. Також для погашення заборгованості ми оформили кредит на 7 млн грн  на два роки під 16% річних  в банку „Львів” і оформляємо кредит на 8 млн грн в банку „Аваль”. Проте кредит ми не зможемо погасити самі без допомоги міста і держави. Окрім того вони зобов’язані це зробити, оскільки ціни на газ зросли втричі, а  нові тарифи на теплову енергію  не було затверджено. Тому кредит повинні погасити з державного і міського бюджету, а вже відсотки підприємство погасить своїми силами”,-  розповів “Гал-info” директор ЛКП „Львівтеплоенерго”  Ігор Марчак.
Аналогічна ситуація є з ЛКП „Залізничтеплоенего”. „Ми досягли компромісного рішення з ДК „Газ України”. Зі свого боку ми  зменшили споживання  газу зранку, коли завантажені більшість підприємств Львова, оскільки при значному споживанні зранку тиск газу значно  зменшується і  заважає повноцінно працювати підприємствам. Натомість  підприємство не   відключили від газопостачання. Зараз  оформляємо кредит на 1 млн грн в банку „Аваль”, який має бути відшкодований з державного і міського бюджетів. Окрім того ми намагаємось отримати кошти від львівських комунальних підприємств, які  заборгували ЛКП  „Залізничтеплоенерго” 1 млн 900 тис. грн”,- повідомив “Гал-info” директор ЛКП ”Залізничтеплоенерго” Мирон Терех.
 Нагадаємо, що  з 1 травня  до 1 жовтня 2006 року ЛКП „Залізничтеплоенерго”  і ЛКП „Львівтеплоенерго” мали сплачувати 20% боргу і додатково поточні платежі. Проте підприємства-боржники не тільки не погасили борги, а й наростили нові. 11 серпня  спільній нараді розглядалося питання про  питання відключення від газу цих підприємств. Зокрема, ЛКП “Львівтеплоенерго” на сьогодні заборгувало ДП “Газ України” 11 млн грн. З них 3 млн грн боргу наростили вже в літній період. ЛКП “Залізничнетеплоенерго” заборгувало 2,2 млн грн, з них 440 тис. грн наростили за літній період.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ