Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«ЛНУ Галичанка» блискуче перемогла на міжнародному турнірі в польському Держеньові

«ЛНУ Галичанка» в блискучому стилі виграла міжнародний турнір в польському Держеньові. Спочатку гандболістки львівського клубу впевнено переграли аутсайдерів польської Екстраліги “Фінефарм” (Зелена Гура) – 41:27 (21:13). В другий день розгромили одну з кращих команд Білорусі «Городнічанку» – 42:19 (24:10). А в драматичній боротьбі на один м’яч випередили володаря єврокубків люблінський «Монтекс» – 31:30 (14:15). Вікторію Борщенко визнали кращим бомбардиром, Анастасію Безсмертну нагородили як кращого голкіпера турніру в Держеньові. І це за відсутності двох ключових постатей львівського клубу Регіни Шимкуте і Вікторії Тимошенкової, які в складі української збірної виступають на чемпіонаті Європи в Швеції. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі „ЛНУ Галичанка”.
8 грудня львівські гандболістки розігрілися на команді “Фінефарм». Вже після першого тайму вони випереджали суперниць на вісім м’ячів, в підсумку перевага нашої команди зросла до 14. Найрезультативнішими серед «галичанок» були Вікторія Борщенко і Анжела Травян. В їхньому активі по сім м’ячів. Шість голів забила білоруська легіонерка «ЛНУ Галичанки» Анастасія Камєнщікова. По п’ять м’ячів на рахунку Ольги Ващук і ще однієї білоруски в складі нашої команди Лілії Артюховіч. Останній нарешті вдалося повною мірою розкритися і застосувати свою головну зброю: потужні кидки здалеку.
9 грудня львівський клуб розправився із гродненською “Городнічанкою”, що посідає друге місце в чемпіонаті Білорусі – 42:19 (24:10). Дев’ять разів ворота суперниць змусила здригнутись Вікторія Борщенко. По вісім м’ячів закинули білоруски Камєнщікова і Артюховіч. П’ять – на рахунку Ольги Ващук. По чотири рази відзначились Травян і Туркало. 
10 грудня в заключному і центральному матчі турніру “ЛНУ Галичанка” вдруге за останні три тижні обіграла гандболісток люблінського «Монтекса». По шість м’ячів у ворота багаторазових чемпіонок Польщі закинули Борщенко, Артюховіч і Камєнщікова. П’ятьма голами відзначилась Наталія Туркало. Ольга Ващук, яка закинула один м’яч, внаслідок удару по голові на п’ять хвилин втратила свідомість під час гри з «Монтексом». Зараз її здоров’ю нічого не загрожує.
Валерія Тищенко, головний тренер СК „ЛНУ Галичанка”, залишилась більш ніж задоволеною діями своїх підопічних, що не може не тішити, оскільки польські змагання розглядались як генеральна репетиція перед чемпіонатом України, який відновиться для львівської команди 22-23 грудня домашньою зустріччю із ужгородськими “Карпатами”: „Я побачила на майданчику єдину команду, дружню, зіграну і амбітну. Дівчата продемострували чудову фізичну підготовку, в останньому матчі турніру вони просто перебігали суперниць! З такою грою можна сміливо крокувати в Європу”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ