Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„ЛНУ Галичанка” здобула впевнену перемогу над донецькою „Дончанкою”

«ЛНУ Галичанка» здобула впевнену перемогу в четвертому турі Суперліги України, ігри якого проходили на майданчику львівського ПС “Будівельник”, – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі „ЛНУ Галичанка”.
“Дончанка”, яка приїхала в гості до львівського клубу, своєю чергою, довела, що вміє налаштовуватися на боротьбу навіть із заздалегідь сильнішим суперником. Перший матч завершився із рахунком – 33:21 (14:9). Другий – 35:24 (16:13). Гра із донеччанками стала справжнім прикладом «fair play» і повною протилежністю до зустрічі львів’янок в попереднього туру із агресивним тернопільським “Економ Університет-Енерго”.
“Дончанка” приїхала до нашого міста без головного тренера. Андрія Рисіна  керівництво клубу звільнило після того, як у другому турі його команда програла один м’яч тернопільському “Економ Університет-Енерго”. Таким чином неофіційно обов’язки тренера довелося взяти на себе найдосвідченішому гравцю команди Ларисі Ковальовій.
“ЛНУ Галичанка” одразу показала донецьким гандболісткам, хто на майданчику господар: гра розпочалася під гаслом щохвилини по голу. Відкрила рахунок в матчі Вікторія Борщенко. Тричі змусила здригнутися сітку воріт суперниць Регіна Шимкуте. Одного разу засмутила донецьку команду Наталія Кузьміна. Таким чином рахунок на табло став 5:0. Відірвавшись на безпечну відстань від небезпечних суперниць, львівські гандболістки дещо заспокоїлися, чим дали можливість донецькій команді дещо скоротити різницю в рахунку. Повернула ініціативу львівській команді Регіна Шимкуте. Отримавши пас від Борщенко, вона зуміла якимось дивом звільнитися від опіки граючого тренера Лариси Ковальової і відправити м’яч у ворота Ірини Сидорової – 6:4. Перший тайм закінчився з рахунком – 14:9.
Друга половина гри розпочалася із голів досвідченої лінійної Віти Луткової і екс-гравця “Галичанки” Марини Рубцової. Втім, із відповіддю господарки не забарилися. А через десять хвилин після початку другого тайму перевага галичанок вперше досягла шести м’ячів. Переможну крапку на останній хвилині матчу поставила Вікторія Борщенко.
Другий матч розпочався під диктовку гостей. А відкрила рахунок найдосвідченіший гравець матчу граючий тренер „Дончанки” Лариса Ковальова. Почин свого капітана підтримали Марія Дмухайло і Юлія Барановська. Вони взагалі були значно помітнішими під час другої зустрічі. Господарки свій перший гол закинули на четвертій хвилині: відзначилася Наталію Кузьміна. І на табло засвітилися цифри 1:3. Невелика перевага донецької команди зберігалася до двадцять другої хвилини матчу. Туркало і Борщенко забили голи навіть за чисельної переваги суперниць. Ольга Дунчак разом з подругами по команді втілила в життя одне із тренувальних напрцювань. Анастасія Камєнщікова рідко втрачала нагоду забити з лінії. За шість хвилин становище галичанок змінилося з „-3” на „+3”. Вперше ж вивела команду вперед Вікторія Борщенко, яка грала в другому матчі на незвичній для себе позиції лівого крайнього. Ольга Дунчак через нещодавно перенесену хворобу не могла довго перебувати на майданчику. Перший тайм закінчився із рахунком 16:13. А другий розпочався із незабитого пенальті. Зоя Гордєєва – головна героїня п’ятниці не змогла обманути голкіпера „Галичанки” Вікторію Тимошенкову. Остання того дня впевнено захищала свої ворота і загалом відбила п’ять семиметрових. У другому таймі донецька команда просто не змогла витримати високого темпу гри господарок. Вони все частіше стали успішно використовувати швидкі переходи, відриви і атаки. Особливо потужно в останні десять хвилин виглядала Ольга Ващук, вона ледь не розтрощила ворота досвідченої Ірини Сидорової. Впевнену та видовищну гру демонструвала Вікторія Борщенко. А останній м’яч в зустрічі закинула Анастасія Камєнщікова. Вона взагалі стала в суботу найрезультативнішим гравцем у складі команди Валерії Тищенко. Білоруська легіонерка записала на свій рахунок десять м’ячів.
Валерія Тищенко, головний тренер “ЛНУ Галичанки”, зазначила: „Я була впевнена, що ми переможемо, навіть коли гра йшла м’яч у м’яч у першому матчі, і, коли ми програвали на старті другої зустрічі. “Галичанка” навіть в дещо ослабленому хворобами провідних гравців стані фізично сильніша за “Дончанку”. Більшість помилок нашої команди трапилося насамперед через проблеми з готовністю окремих гравців. Не у формі з об’єктивних причин підійшли до гри Ващук, Туркало, Шимкуте.
 «Дончанка» справила на мене дуже добре враження. Лариса Ковальова і її команда показали нашим молодим гравцям, яку важливу роль відіграє в гандболі досвід. Ковальова шість років була капітаном української збірної. Вона чудово знає, коли треба зупинити гру, коли повести вперед, коли і що сказати гравцям. Але переконана, мине зовсім небагато часу, і львівські гандболістки набудуть необхідного досвіду. На вищий рівень команда має вийти вже за тиждень на зустріч із “Спартаком”. Ми повинні перемагати «Спартак», і далі боротися за перемогу, як би складно це не було, у матчі з «Мотором».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ