Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОК готовий розпочати виробництво бронежилетів для медиків

Львівський Оборонний Кластер уже виготовляв у невеликій кількості бронежилети, якими користуються медичні екіпажі у Харкові. Тепер співзасновники готові запустити масштабний проєкт з допомоги медичним працівникам по всій лінії фронту.

Про це стало відомо під час брифінгу у медіацентрі “Україна” 10 серпня. 

Як розповів Максим Плєхов, голова Правління Львівського Оборонного Кластера, це дуже важливий проєкт, оскільки суспільство мало звертає уваги на масштабні потреби медиків, і у держави не вистачає ресурсів це зробити.  

Загальна потреба у медичних бронежилетах становить сім тисяч одиниць. 

Проєкт з пошиття медбронежилетів готовий до запуску. ЛОК та центр стратегічного планування КУ “Інститут міста” закінчили перемовини з донаторами щодо фінансування закупівлі матеріалу. 

За словами Максима, виготовити медичні бронежилети вдасться дуже швидко.

“Маючи такі виробничі можливості, ми зробимо це за два-три тижні. Питання лише в закупівлі матеріалів, тому що сама закупівля балістичного матеріалу на такий проєкт вартуватиме близько мільйона доларів”.

До слова, це другий проєкт Львівського Оборонного Кластера, який волонтери запускатимуть масштабно. Від початку повномасштабного вторгнення ЛОК пошив 80 тисяч бронежилетів для українських військовослужбовців. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ