Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лондонський суд призупинив рішення про виплату "кредиту Януковича"

Високий Суд Лондона дозволив Україні подати апеляцію і призупинив своє рішення про виплату Росії боргу 3 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Суддя задовольнив прохання України про подачу апеляції до Апеляційного суду і надав Україні загальний дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань", - сказано в ньому.

Також суддя задовольнив клопотання України про тимчасове призупинення виконання ухваленого рішення.

Згідно з повідомленням, 29 березня Високий Суд Лондона ухвалив рішення щодо заяви про розгляд справи в порядку спрощеного провадження позову довіреної особи Law Debenture Trust Corporation, поданого за вказівкою Росії проти України, щодо єврооблігацій на суму 3 млрд доларів.

Рішення було винесено за результатами слухань, що відбулися з 17 по 19 січня 2017 року.

Суддя надав рішення, яке сторони вперше отримали тільки на слуханні сьогодні. У найближчі кілька днів українська сторона ознайомиться з повним текстом рішення і детально проаналізує його наслідки разом зі своєю командою генеральних адвокатів.

"Нам важливо, що англійський суд визнав протиправні і кричущі акти, вчинені державою-агресором проти України і її народу", - відзначають у Мінфіні.

Раніше повідомлялося, що Високий суд Лондона 29 березня ухвалив рішення розглядати позов Росії до України у справі про євробонди на $3 млрд в прискореному режимі, як просила РФ. Міністерство фінансів Росії повідомило, що суд зобов'язав Україну погасити єврооблігації і виплатити відсотки.

Україна винна Росії $3 млрд зі спірних облігацій, які були випущені в кінці 2013 року як частина допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін обіцяв Януковичу $15 млрд, але через Євромайдан видав тільки $3 млрд.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ