Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЛОО НСНУ стурбована з приводу цинічного вбивства відомого російського журналіста Анни Політковської

Львівська обласна організація партії НСНУ розповсюдила заяву з приводу цинічного вбивства відомого російського журналіста, репортера „Новой газети” Анни  Політковської, повідомила “Гал-info” прес-служба ЛОО НСНУ.

«Висловлюємо глибоку стурбованість з приводу цинічного вбивства відомого російського журналіста, репортера „Новой газети” Анни  Політковської. Немає сумніву, що це вбивство політичне і його замовником є антидемократичні сили у Російській Федерації.
Ми пам’ятаємо Анну Політковську як безстрашного журналіста, що об’єктивно і чесно висвітлювала надзвичайно важливі суспільні теми. Вона завжди писала і говорила правду, у тому числі про російську владу і війну проти чеченського народу. Її активна громадська позиція проявилась у відстоюванні громадянських прав журналіста Андрія Бабицького, участю у переговорах із терористами в „Норд Ості”, у спробі допомогти заручникам в Беслані (і тільки цинічне отруєння в літаку перервало її місію). Книга Анни Політковської „Друга Чеченська” відкрила для нас, українських читачів, усю правду про злочинну війну.
Анну Політковську боялася російська влада і неодноразово намагалася відсторонити від професійної та громадянської діяльності, від діалогу з читачами та слухачами. Мужня жінка вистояла, особистим прикладом довела, що незалежна чесна журналістика може існувати виключно незалежно і від влади, і від обставин. Тільки активна громадянська позиція може бути її основою.
Куля вбивці перервала життя Анни Політковської, але не в змозі зупинити поступу демократії та свободи слова. Ми висловлюємо глибоке співчуття рідним, друзям, колегам Анни Політковської. Життя Анни Політковської – справжній приклад самовідданої праці та жертовності заради торжества демократії та свободи слова. Будемо гідними її пам’яті», - йдеться у заяві.          

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ