Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Маркіян Лопачак пояснив, чому була зареєстрова ухвала проти Садового

Голова фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак сьогодні, 28 квітня, на брифінгу біля міської ради розповів, чому була зареєстрована ухвала щодо дострокового припинення повноважень Садового.

«Свободівець» вважає, що Садовий не може визначити, що для нього є пріоритетнішим: політичні амбіції на всеукраїнському рівні чи господарські питання міста Львова.

«У зареєстрованій ухвалі завучить вимога про дострокове припинення повноважень міського голови, тому що насправді, по факту, самосунення Садового відбулось півроку тому. Я, як депутат, не маю змоги спостерігати присутність мера на сесіях міської ради. Також він не проводить виконкомів. Ми стостерігаємо ситуацію, коли Садовий не може визначитись для себе, що для нього є пріоритетнішим. Чи для нього є пріоритетними політичні амбіції та політична боротьба на всеукраїнському рівні чи на першому плані в нього все-таки питання господарки Львова?», - пояснив Лопачак.

Також депутат розповів про проблеми, які «каскадним шляхом» накопичувались на Садового.  

«За півроку Садовий не зміг дати жодної конкретної відповіді щодо Грибович. Яким чином, наприклад, місту виходити зі сміттєвої кризи. Напевно, єдиним поясненням є те, що один із комінкаторів, ідеологів сміттєперорбного заводу був два місяці тому заарештований за рекордний хабар розміром 5 млн гривень. Маю на увазі директора ЛКП «Збиранка». Ми також можемо говорити про злочинну змову чиновників ЛМР на чолі із Садовим про виділення 28 млн гривень російському олігарху Чуркіну. Без жодного погодження із бюджетною комісією, без погодежння із депутатами на сесії ці гроші були тихенько виведені зі статутного капіталу ЛКП. Ми вважаємо, що це зрада не тільки національних інтересів, а й в першу чергу інтересів городяч. З огляду на те, що ці речі накопичувались таким каскадним шляхом і депутатський корпус не мав змоги навіть отримати відповіді на жодне з питань до Садового, була зареєстрована увала про припинення дострокових понвоаження голови міськради», - додав Лопачак.

Весь дерибан в ЛМР відбувається на чолі з Андрієм Садовим, - Маркіян Лопачак

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ