Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛОР вимагає спрощення процесу державних закупівель — звернення до Ющенка, ВРУ та КМУ

Сьогодні депутатський корпус Львівської обласної ради прийняв звернення до Президента України Віктора Ющенка, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виходу з кризової ситуації у системі державних закупівель.
У ньому зазначається, що депутатський корпус ЛОР турбує невиконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань закупівлі товарів робіт і послуг за державні кошти». Як відзначають обласні обранці, на Львівщині склалася вкрай напружена ситуація із реалізацією положень нині діючого законодавства у сфері закупівель за державні кошти, що привели до негативних наслідків та значно ускладнили замовникам організацію проведення тендерів. ЛОР вимагає вжиття заходів, спрямованих на декомерціалізацію і спрощення процесу державних закупівель, відновлення єдиного контролюючого органу центральної виконавчої влади у сфері державних закупівель, здійснення громадського контролю не Тендерною палатою України, а згідно із чинним законодавством.
Нагадаємо, Тендерна палата Україна звинуватила ЛОДА у системних порушеннях Львівською обласною державною адміністрацією законодавства про державні закупівлі. Водночас Львівська ОДА назвала такі звинувачення реакцією на багаточисельні звернення Львівської обласної ради та Львівської ОДА щодо корумпованості тендерної палати України, у якій діють нав’язані Партією регіонів механізми державних закупівель через тендерну палату.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ