Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛОР вимагає забезпечити працівникам ЛАЗу належні умови праці та повернути підприємство у державну власність

Львівська обласна рада підтримала депутатське звернення депутата Львівської обласної ради від Української Народної Партії Олега Немчінова до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо усунення порушень прав працівників львівського ЗАТ «Завод комунального транспорту» та можливості повернення у державну власність майна колишнього Львівського автобусного заводу, яке перебуває у заставі в державних банках України. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба ЛОО Української Народної Партії.
Під час прийому громадян до депутата Олега Немчінова із скаргою звернулася група працівників Закритого акціонерного товариства «Завод комунального транспорту», колишнього ЛАЗу.
Як заявив у зверненні депутат Немчінов, «підприємство, промисловий гігант регіону, за останні роки декілька разів змінювало свою назву, а його майно закладалось та перезакладалось, в тому числі і у державних банках, де і перебуває тепер під заставою, що дозволяє без реприватизації повернути майно підприємства у державну власність».
За словами Олега Немчінова, працівники скаржаться на заборгованість із виплати заробітної плати, яка періодично виникає (зокрема у грудні 2006 року вони вдались до перекриття вулиці Стрийської у місті Львові, пікетування сесії Львівської обласної ради), відсутність нового колективного договору (та невиконання існуючого), перетворення на «концентраційний табір».
За інформацією працівників, віднедавна підприємство перебуває під охороною приватної охоронної фірми із міста Миколаєва, працівники якої у грубій формі проводять особистий огляд працівників та спричиняють інші незручності. Також відсутні елементарні умови праці у зимовий час (зокрема температура повітря у цехах коливається у межах 0 градусів і нижче).
Звернення депутата Немчінова підтримав депутатський корпус ЛОР на бюджетній сесії 4 січня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ