Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Льовочкін подав у відставку через розгін Євромайдану, - ЗМІ

Глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін подав у відставку. За даними «Інтерфаксу» , це пов'язано з жорстокими діями правоохоронних органів у ході припинення акції, що проходила в центрі Києва , на підтримку євроінтеграції . Ряд західних країн, у тому числі США , вже засудили дії силовиків, пише Комерсант.

Вночі протестна акція прихильників євроінтеграції, що проходила на Майдані в центрі Києва, переросла в зіткнення з силовиками. Як потім пояснили в столичній міліції, «через низку інцидентів, сутичок було прийнято рішення про відтискування людей з Майдану Незалежності».

В ГУ МВС України в Києві розповіли, що в ході розгону «мітингувальники закидали співробітників міліції піротехнічними засобами, камінням і пошкодили міліцейський автобус». 

У свою чергу прес -служба Коаліції учасників помаранчевої революції повідомила, що для розгону акції прибуло близько 1 тис. співробітників спецпідрозділу «Беркут», весь Майдан обнесли щитами. «Людей просто вбивали палицями! Застосовували газ! На Майдані були чутні вибухи! Багато людей травмовано. Людей, як сміття, викидають з Майдану!» , - йдеться в повідомленні. 

За словами учасників мітингу, співробітники міліції при розгоні Євромайдану активно застосовували палиці, шумові гранати і сльозогінний газ. 

Керівник відділу зв'язків з громадськістю головного управління МВС по Києву Ольга Білик сказала, що міліція затримала 31 людину. За її словами, силовики втрутилися в ситуацію після того, як мітингувальники почали кидати у бік співробітників комунальних служб, які спробували вивести на площу техніку для проведення робіт з підготовки до новорічних свят, банки з їжею, вогняні палиці та інші предмети.

За даними українських ЗМІ, в ході жорстокого розгону учасників акції близько 40 осіб потрапили до лікарень. За даними «Інтерфакс- Україна », 50 учасників акції в даний час знаходяться в підземному переході біля виходу на Майдан Незалежності, ще близько 20 осіб - на вулиці навпроти Майдану.

У свою чергу, лідер опозиційної партії «УДАР» Віталій Кличко звернувся з закликом до ЄС і США дати оцінку ситуації на Україні, а також розглянути питання про застосування санкцій до президента України Віктора Януковича. 

«Янукович після непідписання Угоди про асоціацію з ЄС вирішив, що йому дозволені неподобства і злочини проти власного народу. Якщо це не зупинити сьогодні, Україна перетвориться на дику поліцейську державу і джерело нестабільності в центрі Європи» , - сказав він.

Представники США і низки країн ЄС вже засудили дії МВС України. «Сполучені Штати засуджують насильство над протестувальниками на Майдані Незалежності, вчинене сьогодні на світанку. Ми закликаємо уряд України поважати права громадянського суспільства та принципи свободи слова і свободи зібрань, які є принциповими для демократичних цінностей і наріжним каменем нашого стратегічного партнерства» , - йдеться в заяві посольства США в Україні, пише - Комерсант

У свою чергу дружина Льовочкіна – художниця Зінаїда Ліхачова – на своїй сторінці у мережі Facebook написала, що "кожна мисляча людина, що відчуває себе українцем, не може не відреагувати, коли таке відбувається в країні".

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ