Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко каже, що експертизу останків черепа Гонгадзе можуть спільно провести українські та іноземні фахівці

«Я не виключаю, що пан Пукач може дати свідчення щодо того, хто був замовником вбивства Георгія Гонгадзе, кому він рапортував про вбивство та з ким обмивав злочин у ресторані. Усе це має встановити слідство», - таку думку висловив міністр внутрішніх справ, лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко. Про це повідомила прес-служба «Народної самооборони».

Водночас, він не виключає політичної складової в цій справі, оскільки вона може довести причетність до нього колишніх високопосадових керівників держави або державних інституцій.

«Ця справа достатньо політизується, але сам факт затримання Олексія Пукача є результатом не політичних комбінацій, а великої масштабної роботи оперативних служб МВС і СБУ», - відзначив міністр.

Коментуючи заяву Мирослави Гонгадзе про те, що вона наполягає на зарубіжній експертизі останків черепа Г.Гонгадзе, міністр відповів: «Наскільки я знаю, згідно з чинним українським законодавством, будь-які експертизи можуть здійснюватися виключно на території України й українськими експертами, оскільки вони несуть кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення. Будь-який інший експерт на території, наприклад, Голландії, Німеччини чи США не несе кримінальної відповідальності, а тому його дані не можуть бути де-юре правдивими. З погляду політики я вважаю за необхідне залучити до проведення експертизи українських експертів і представників іноземних експертних служб».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ