Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луценко наказав шукати по селах самогонні апарати

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає від підлеглих активізувати розкриття грабежів та розбоїв, в тому числі й минулих років. Як повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС, про це він заявив сьогодні під час наради в міністерстві за участі керівництва МВС, начальників ГУ УМВС України в областях та на транспорті.

Ю.Луценко також наголосив на дотриманні обліково-реєстраційної дисципліни, необхідності реєструвати абсолютно всі повідомлення громадян. Картина злочинності має бути об‘єктивною, підкреслив міністр.

Під час наради було піддано критиці рівень профілактичної роботи та наголошено на нагальній потребі її активізувати. Адже нині кожен четвертий злочин споюється раніше судимими, понад 93% - місцевими мешканцями, а це, в свою чергу, говорить про слабку роботу з громадянами, які перебувають під адміннаглядом. Зокрема, за словами Ю.Луценка, практично випали з поля зору особи, які звільнилися з місць позбавлення волі, однак на роботу не влаштувалися і на відповідні обліки в центри зайнятості не стали.

Також Ю.Луценко поставив своїм підлеглим задачу активізувати роботу стосовно організаторів сільських гуралень «з промисловим нахилом», вилучаючи самогонні апарати у тих, хто виготовляє горілку саме на продаж. Також міністр наголосив на необхідності перевірити сільську місцевість на наявність там гральних автоматів, які могли перекочувати туди з міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ