Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко: Об'єднання "Батьківщины", УДАР і "Свободи" - шлях до перемоги на виборах-2015

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко упевнений, що опозиція здатна перемогти на президентських виборах 2015 року.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Дані екзит-полів показують близько 10% розриву між електоратом Януковича і його супротивниками. Це — оптимістичний сигнал для прихильників відновлення демократії в країні", - заявив він.

"Резерву мажоритарних депутатів, здатних зруйнувати результат волевиявлення, в 2015 році в ПР не буде. Люди голосуватимуть фактично за партійним принципом. А виходить, перемога над Януковичем - не тільки необхідна, але й реальна. Головне для опозиційних лідерів - перебороти вузькопартійні інтереси й персональні амбіції, непідтверджені практикою", - вважає він.

При цьому Луценко впевнений, що свої зусилля повинні об'єднати й Батьківщина, і УДАР, і Свобода.

"Об'єднання зусиль всіх опозиційних депутатів "Батьківщины", партії УДАР і "Свободи" — гарантований шлях до перемоги на президентських виборах 2015 року й наступних (припускаю, що дострокових) демократичних парламентських виборах. Для цього потрібно створити координаційну раду опозиції й запропонувати суспільству єдиний план дій з єдиною командою його виконавців. Посад вистачить всім політикам. Головне, щоб вистачило відповідальності", - вважає він.

Відповідаючи на запитання, до чого в парламенті може призвести об'єднання Парії регіонів з Комуністами, Луценко сказав:

"Така перемога передбачає продовження присвоєння оточенням Віктора Януковича останніх ресурсів країни - землі, газотранспортної системи, "Укрзалізниці", портів і т.д".

"Успіх методу одноразової передвиборної подачки для скупки голосів призведе до подальшого скорочення соціальних програм. "Земляцький" принцип голосування, що нав'язується технологами ПР, підсилить антиукраїнську політику розколу країни й демонтаж її державності", - вважає Луценко.

"Все це максимально загострить президентську кампанію 2015 року, коли країна й опозиція одержать шанс змінити не тільки верхівку влади, яка зажралася, але й згубну політико-економічну систему", - додав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ