Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко оприлюднив законопроект про національну поліцію

Лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко оприлюднив текст законопроекту "Про національну поліцію". Відповідний документ опублікований на сайті партії.

Зокрема, згідно з законопроектом, "національна поліція в Україні - державний правоохоронний орган, діяльність якого спрямована на реалізацію державної політики у сфері захисту прав, свобод і законних інтересів громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, захисту об'єктів права власності; протидії злочинності, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки".

Співробітник поліції визначається як "громадянин України, який перебуває на службі в Національній поліції, має присвоєне в установленому порядку спеціальне звання, який займає відповідну посаду, здійснює встановлені для цієї посади повноваження, безпосередньо пов'язані з реалізацією завдань та виконанням функцій, покладених на поліцію".

У законопроекті наголошується, що "поліція складається з підрозділів кримінальної поліції, поліції громадської безпеки, транспортної поліції, дорожньої поліції, поліції охорони, судової поліції".

Також, згідно тексту документа, буде існувати "поліцейська комісія - колегіальний орган Національної поліції, головних управлінь і управлінь поліції, який уповноважений здійснювати спецперевірку при прийнятті в Національну поліцію, конкурс для призначення на посаду, дисциплінарне розслідування".

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ