Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луценко прокоментував інформацію Саакашвілі щодо "7 кілометра"

Луценко прокоментував інформацію Саакашвілі щодо "7 кілометра", - РБК Україна.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав главу Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі давати інформацію, засновану на фактах. Про це Луценко заявив під час свого брифінгу в Одесі, коментуючи заяви Саакашвілі щодо ринку "7 кілометр".

Зокрема, Луценко спростував поширену Міхеїлом Саакашвілі інформацію про те, що нібито ТОВ "Промтоварний ринок" (компанія-власник ринку "7 кілометр") щомісяця фінансує екс-президента Віктора Януковича в сумі 800 000 доларів.

"Точно так я чув від губернатора Одеської області про те, що "7 кілометр" щодня возить якісь фантастичні гроші Януковичу. Я запитав у місцевої поліції, СБУ, фіскалів, прокуратури ніхто цього підтвердити не може! Тепер звернуся безпосередньо до Саакашвілі: зрозумійте, я вітаю сигнали. Єдине - бажано, щоб вони були максимально наближені до фактів", - заявив Луценко.

Також під час виступу генеральний прокурор закликав бути коректними у заявах і оцінках про кримінальні провадження, підкресливши, що відкриття провадження не є доказом вчинення злочину.

"Хочу, щоб люди пам'ятали: надання депутатського запиту і навіть реєстрація провадження ще не є доконаним фактом того чи іншого злочину Це тільки початок перевірки. Закон вимагає реєструвати все, а потім давати цьому оцінку", - підсумував Луценко.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ