Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко просить західняків радіти Кирилові – на зло «варварам-націоналістам»

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко закликав жителів Рівненської, Тернопільської та Волинської областей під час візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила поводитись толерантно. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві. Передає УНІАН.

«Незважаючи на певну політизацію цього візиту з боку Партії регіонів, я просив би жителів Західної України на зло ворогам нашої держави показати високу моральну культуру, навіть в акціях протесту: політика політикою, релігія релігією... Ми маємо бути вище за замовну з-за кордону картинку «варварів-націоналістів», – сказав міністр.

 

При цьому він зауважив, що на даний час жодних інцидентів, крім незначного київського, під час візиту Патріарха Кирила в Україну не відбулося, але немає підстав для притягнення учасників цього інциденту навіть до адміністративної відповідальності.

 

Нагадаємо, 27 липня у Києві біля Українського дому виник конфлікт між представниками УНА-УНСО, які проводили акцію протесту проти візиту в Україну Патріарха Кирила, та представниками козацтва.

 

Останнім не сподобались гасла, з якими стояли активісти УНА-УНСО, і вони зробили спробу відібрати у них плакати. Втім, працівники міліції не дали розгорітися конфлікту, відтіснивши козаків та унсовців по різні боки.

 

Внаслідок інциденту нікого затримано не було, оскільки конфлікт був незначний і не мав жодних серйозних наслідків, повідомили у столичній міліції.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ