Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко вимагає відновити провадження про злочин суддів

Юрій Луценко направив скаргу на постанову про закриття кримінальної справи за заявою про скоєння стосовно нього злочину посадовцями ГПУ та суддями Печерського та Апеляційного судів Києва. Про це повідомила прес-служба "Народної самооборони".

Скарга направлена судді Печерського райсуду Києва.

У скарзі звертається увага судді на грубі порушення прав Луценка згідно з вимогами чинного КПК.

Відповідно до вимог КПК, досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань у формі досудового слідства.

"Проте будь-які слідчі дії по кримінальному провадженню зареєстрованої заяви Луценка взагалі не проводились", - відзначили у прес-службі.

Луценко у свої скарзі наголошує, що закриваючи провадження за відсутністю в діях працівників Генпрокуратури, суддів складу кримінальних правопорушень, слідчий взагалі не провів досудового розслідування.

Він також наголошує, що слідчий явно вийшов за межі своїх повноважень і надав позитивну юридичну оцінку судовим рішенням українських судів всупереч рішенню Європейського Суду з прав людини від 3 липня 2012 року, який визнано Україною.

Екс-міністр також наголошує, що повідомлення про виписки з Єдиного реєстру про реєстрацію своєї заяви він отримав 14 січня 2013 року, вже навіть після закриття кримінального провадження, що порушило його право на участь в досудовому розслідуванні.

Заява Луценка про злочин стосувалась порушення його особистих прав та спричинення йому збитків. Відповідно, він по справі процесуально є і заявником, і потерпілим.

З процесуальними правами потерпілого слідчий, що мав здійснювати досудове розслідування, Луценка не ознайомив.

Процесуальна участь адвоката в досудовому розслідуванні слідчим також була повністю проігнорована.

У своїй скарзі Луценко просить в порядку досудової підготовки витребувати матеріал досудового розслідування його заяви та скасувати постанову слідчого ГПУ в особливо важливих справах від 4 січня про закриття кримінального провадження за заявою про злочин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ