Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко збирається покарати суддів, які приймали незаконні рішення по Грибовицькому сміттєзвалищу

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції у Львові заявив, що готовий підписати подання до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів про відсторонення тих суддів, які приймали рішення про недопущення на Грибовицьке сміттєзвалище Державної екологічної інспекції з перевіркою. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

 «Одним із напрямків, який турбує суспільство, є питання трагедії на львівському сміттєзвалищі. Це не найголовніша, не найрезонансніша справа країни, але у ній, як у краплині води, видно усю імпотентність нашої правоохоронної системи. У мене на руках документи про те, що вже багато років там відбувається безконтрольна діяльність. Чому? Двічі порушували кримінальне провадження за те, що кошти, виділені на рекультивацію, були використані нецільовим шляхом. Інакше кажучи – розкрадені. І що? Я щойно спитав про це у начальника ГУ Нацполіції області – і що? Виявляється, експертиза не встигає. Виявляється, що Державна екологічна інспекція при спробі зайти на сміттєзвалище була недопущена. Вдумайтеся - комунальне підприємство не допускає державну інституцію, законом уповноважену на перевірку його діяльності! Навіть більше! Вони ідуть в суд, а суд їм відмовляє у цій перевірці», – сказав генпрокурор.

Він звернувся до нового прокурора Львівської області Юрія Квятківського з проханням розібратися у цій ситуації.

«Я готовий підписати подання до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів про відсторонення таких судів від судочинства. Тут не «ЛНР» і не «ДНР»! Тут Україна і Держекоінспекція повинна заходити і виконувати свої функції. Апеляційний суд таки дозволив їм зайти. Думаєте їх впустили? Ні! Виявляється, що комунальне підприємство вирішує, кого впускати, а кого ні навіть усупереч законам і суддям. Саме це призвело до трагедії. Я зараз не маю можливості сказати, хто винен у цій трагедії, у якій загинули люди. Я стверджую, що це хаос, анархія, безвідповідальність і безконтрольність призвела до цієї трагедії», – заявив Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ