Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценку загрожують виправні роботи строком до 1 року, або арешт терміном до 6 місяців, або обмеження волі на термін до 2 років

Заступник прокурора столиці порушив учора, 24 січня, кримінальну справу проти голови МВС Юрія Луценка. Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 125 КК (умисне легке тілесне ушкодження, що призвело до короткочасного розладу здоров'я або тимчасової втрати працездатності). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Як відомо, Кримінальним кодексом України за таке порушення передбачається покарання: або громадські роботи терміном 150-240 годин, або виправні роботи строком до одного року, або арешт терміном до 6 місяців, або обмеження волі на термін до двох років.
Як повідомив вчора міністр Луценко, 23 січня він давав свідчення у прокуратурі, однак у відставки йти він не має наміру. 
Нагадаємо, минулої п’ятниці опісля засідання РНБОУ міністр Юрій Луценко на очах у багатьох губернаторів побився із київським мером Леонідом Черновецьким, який на засіданні звинуватив Луценка у вимаганні від нього київської землі, шантажуючи його арештом сина мера. Луценко ж назвав Черновецького «брехуном» і зазначив, що вибачатися не має наміру. Обидва уже зняли побої і готують судові позови.
Водночас, як повідомляє офіційний портал Президента, Ющенко звернувся з офіційним листом до Генпрокурора Медведька із проханням з’ясувати всі обставини сутички між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким і у разі необхідності застосувати всі передбачені законодавством заходи до її учасників. Про результати цієї перевірки та відповідне реагування Президент просить повідомити йому протягом тижня.
Учора, 23 січня, на засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович зазначив, що його політична сила домагатиметься відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Водночас Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує розгляд парламентом інциденту, що стався між мером Києва Леонідом Черновецьким і міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, після закінчення розслідування правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ