Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Луцьк у "червоній зоні" COVID-19: карантин не посилили

У Луцьку не посилили карантинні заходи у зв'язку з віднесенням міста до "червоної зони". На позачерговому сесійному засіданні депутати ухвалили більшістю голосів проєкт рішення, в якому рішення держкомісій про "червону зону" вважають необґрунтованим.
Мешканці очікують на громадський транспорт у центрі Луцька. Фото Гал-інфо

Під час сесійного засідання, директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко сказала, що рішення столичної комісії має рекомендований характер та порушує Конституцію України в контексті прав і свобод громадян.

"Якщо потрібно буде підприємцям відстоювати свої права у суді, то в міському бюджеті на це будемо передбачати кошти", - сказала Наталія Юрченко.

Також депутати проголосували за звернення до Президента та Верховної Ради України щоб виключити Луцьк із "червоної зони"

Нагадаємо, що Луцьк віднесли до "червоної зони" карантину 31 липня під час засідання державної  комісії з ТЕБ та НС. Відповідно до цього рішення, органи місцевого самоврядування мали заборонити роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Станом на 3 серпня в Луцьку громадський транспорт їздить. Зазвичай щодень на рейс виїжджають 150 маршруток і тролейбусів. Сьогодні не виїхали 70 машин. У місті частина кафе, ресторанів працюють, є такі, які не відкрилися. 

Відреагувала на зміну карантинного статусу Луцька Укрзалізниця. На офіційному сайті повідомили, що з 3 серпня тимчасово скасовують зупинку низки поїздів далекого сполучення у Луцьку у зв’язку з посиленням карантинних заходів.

Щодо цього, напередодні голова обласної ради Ірина Вахович написала на своїй сторінці у Facebook, що вона проти посилення карантинних заходів на Волині та долала, що через карантин обласний бюджет недофінансований на 200 мільйонів гривень.

Про недофінансування бюджету міста повідомив депутат Ігор Поліщук під час сесійного засідання. З його слів, бюджет недоотримав більше 140 млн. грн.

На публічні заяви місцевих органів влади відреагували в Міністерстві охорони здоров'я й повідомили, що місцева влада не може послаблювати карантин, натомість має повноваження посилювати. 

Згідно з рішенням державної  комісії з ТЕБ та НС окрім обласного центру, карантинні зони на Волині встановили такі: Луцький та Любешівський райони віднесли до "помаранчевої" зони, до "жовтої" зони віднесли Ківерцівський, Горохівський, Маневицький, Турійський, Локачинський райони та місто Нововолинськ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ