Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луцька районна рада сприяє формуванню і організації тероборони у громадах

1/2
Луцька районна рада сприяє формуванню, організації територіальної оборони у громадах. Зокрема заступник керівника, керуючий справами Андрій Лев, який упродовж 2015 -2019 років перебував в лавах Збройних сил України у зоні АТО, є представником від Луцької районної ради у штабі територіальної оборони району.

Про це повідомляє прес-служба Луцької районної ради.

«Я не міг стояти осторонь того, що відбувається в країні, тому у 2015 році пішов захищати свою Батьківщину спочатку як доброволець, згодом – як військовий», - розповів Андрій Лев. 

Нещодавно він взяв участь у нараді з керівниками правоохоронних та силових структур, представниками територіальних громад в рамках проведення заходів з територіальної оборони, що відбулася у Ківерцях. А напередодні разом із головою Луцької райради Олександром Омельчуком зустрівся з представниками Володимир-Волинської районної ради, які активно розпочали створення добровольчих взводів в громадах.

«Згідно з Законом України «Про основи національного спротиву», у кожній громаді мають бути створені добровольчі формування територіальної оборони. До нього можуть вступити як чоловіки, так і жінки віком від 18 до 60 років. Добровольчі взводи на місцях – вимога часу, адже військові дії в Україні не припиняються і невідомо, звідки ворог наступить далі», - зауважив керуючий справами. 

| У тихому болоті чорти водяться: шпигунські ігри на Волині

Крім того, під час сесії 10 червня 2020 року Луцька районна рада виділила 100 тисяч гривень на медогляди та реабілітацію учасників АТО.

Депутати Луцької районної ради проголосували за внесення змін до Програми підтримки демобілізованих учасників АТО, бійців ООС та членів їх сімей на 2020-2022 роки. Серед змін – виділення 100 тисяч гривень з районного бюджету на забезпечення комплексного медичного огляду з проведенням діагностичних обстежень (рентгенологічних, лабораторних), проведення лікування демобілізованих у медичних закладах сільських, селищних та міських рад Луцького району, а також на забезпечення учасників АТО, бійців ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та членів їх сімей безкоштовним лікуванням в амбулаторних умовах (відшкодуванням витрат за придбані лікарські засоби за рецептами).

Заступник керівника, керуючий справами Луцької районної ради Андрій Лев зауважив, що рада не може стояти осторонь потреб учасників АТО та ООС у медичних послугах. 

«Кошти виділятимуть тим атовцям, які їх дійсно потребують, щоб не було зловживань, для цього Луцька райдержадміністрація з погодженням районної ради розробить положення про надання цих коштів», - сказав керуючий справами. 

Також Андрій Лев  додав, що на сесії райради 30 вересня депутати будуть затверджувати Районну програму патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу в Збройні сили України, Національної Гвардії України та інші військові формування та сприяння забезпеченню готовності до національного спротиву в Луцькому районі на 2021 – 2022 роки. В рамках цієї програми передбачається видділення 32 тисяч гривень на потреби тероборони Луцького району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ