Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів – єдине місто в Україні, яке має 5 муніципальних театрів

Сьогодні – Міжнародний день театру. Львів єдине місто в Україні, яке має 5 муніципальних театрів і надає їм фінансову підтримку на суму 10 мільйонів гривень на рік. Про це під час спілкування з журналістами сьогодні сказав начальник управління культури Андрій Вороновський. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Львів – єдине місто в Україні, яке має 5 муніципальних театрів і фактично надає фінансову підтримку п’яти муніципальним театрам - це є і зарплати, і оплата комунальних послуг, зокрема енергоносіїв. Розмір фінансування цих муніципальних театрів становить більше 10 мільйонів гривень на рік з міського бюджету», - повідомив Андрій Вороновський.

Нагадаємо, муніципальними театрами у Львові є: Львівський духовний театр «Воскресіння», Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», Перший український театр для дітей та юнацтва, Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки.

«На жаль, склалася така ситуація, що ми не маємо можливості дофінансувати працівників театру зі статусом академічного. Ключова причина – держава не дала належного фінансового ресурсу, щоб профінансувати дві ключові галузі гуманітарного блоку – освіту і медицину. Не вистачає коштів, щоб профінансувати зарплати приблизно на три місяці працівникам цих галузей. Будь-які кошти, в тому числі і кошти, які планувалися спершу на фінансування надбавок працівникам академічного театру, надані на зарплати працівникам освіти і медицини. Ми солідарні з працівниками театру щодо вимог перед органами державної влади щодо належного фінансування галузі культури і інших галузей гуманітарного блоку, що фактично спричинило цю ситуацію», - прокоментував Андрій Вороновський ситуацію з фінансуванням театрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ