Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів готується до масштабного арт-проекту «Тиждень актуального мистецтва»

Із 28 серпня по 6 вересня у Львові триватиме «Тиждень актуального мистецтва». Вдруге у Львові пройде великий проект актуального мистецтва (contemporary art), покликаний пропагувати та розвивати сучасне мистецтво, – повідомив прес-секретар МО «Дзига» Юрко Вовкогон.

 

Минулорічне експериментальне проведення «Тижня» виправдало себе, здобувши резонанс в медіа та в колах митців і критиків. Цьогоріч «Тиждень актуального мистецтва» стане простором для творення, пошуку та генерування новітніх тенденцій у мистецтві і трансляції до українського глядача.

 

Упродовж «Тижня» відбудеться пона䬬 50 проектів від більше 40 митців з України, Польщі, Франції, Швейцарії, США, Австрії, Білорусії, Австралії, Сербії. Проект поєднає перформанси, інсталяції, проекти «нових медіа», відео, кінопокази, круглі столи, лекції, дискусії та майстер-класи.

 

У 2008 році темою проектів «Тижня» була «Потенція Порожнечі», цього року «Тиждень актуального мистецтва» проходитиме під темою «Б.Н.». «Б.Н.» – це відмова від ярликів, схем трактування; це спонукання глядача до пошуку власних алгоритмів розуміння.

 

На проект спеціально запрошені  відомі майстри актуального мистецтва Ервін Редл (США), Андрій Сагайдаковський та  Ігор Янович.

 

Всесвітньовідомий австрійський митець Ервін Редл, який на запрошення «Дзиґи» на початку квітня приїздив до Львова з лекцією, вирішив створити ексклюзивну світлову інсталяцію (!) на «Тижні актуального мистецтва». Інсталяція буде розміщена в самому історичному центрі Львова, на подвір’ї монастиря Бернардинів.

 

Авторитет українського сучасного мистецтва Андрій Сагайдаковський виставить проект живопису «Щасливе життя». А ще один метр Ігор Янович запропонує виставку фотографій та живопису «Контекст».

 

На «Тижні актуального мистецтва» також відбудеться презентація нового номера найстаршого мистецького часопису України «Кінець-Кінцем». Випуск, підготований редактором часопису Ростиславом Котерліном спільно з МО «Дзиґа», присвячений темі «Голос художника».  Номер вміщує більше тридцяти ексклюзивних інтерв’ю із вагомими митцями, галеристами, кураторами України, Польщі та Росії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ