Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів готується до Великодня

У суботу, 27 березня, у Львові відбудеться загальноміська толока. Основну увагу під час толоки зосередять на прибирання парків. До цього долучаться і посадовці міської ради та міський голова Андрій Садовий..

 

«Оскільки зима цього року була досить суворою, ми ще не зовсім прибрали у місті, тому просимо мешканців допомогти нам підготуватись до свят», - зауважила в. о. начальника управління житлового господарства Наталія Герус.

 

До толок долучаться учні шкіл та студенти. «Ми звернулись до навчальних закладів з проханням допомогти під час толок і кілька закладів вже відгукнулись. Оскільки Пасха цього року є ранньою, дерева висаджуватимуть вже після свят. Будемо висаджувати саджанці у тих місцях, де були повалені дерева під час буревію», - розповів в. о. начальника управління екології і благоустрою Михайло Казимир.

 

 «Толока - це означає, що всі мешканці міста Львова повинні підготуватися до Паски, вийти і прибрати біля своїх будинків на територіях. Це стосується і шкіл і вищих навчальних закладів. Це хороша традиція, якраз закінчується зима, маємо сьогодні весну, щоби на Паску, гуляючи містом ми отримували хорошу атмосферу, а спільна праця це дає. Чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Якщо людина хоча б раз в рік день попрацює і поприбирає ті всі папірці розкидані, ніколи вона не буде смітити. Тому важливо задіювати наших дітей зі шкіл, студентів, щоб вони розуміли що це є важка праця і потім комусь це все прибирати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Нагадаємо, що торік під час весняної толоки було упорядковано більше 442 га територій парків, зелених зон, скверів, алей. Зокрема висаджено 512 дерев, 195 кущів. Площа нових газонів та квітників становить 0,05 га. Під час прибирання було ліквідовано 10 стихійних сміттєзвалищ, розчищено та упорядковано 5 водних джерел. Загалом під час толоки було зібрано та вивезено понад 103 тонни побутового та будівельного сміття. До участі в толоці залучено понад 50 тис осіб.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ