Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Lviv IT Cluster облаштує у Львівській Політехніці сучасну лабораторію

Львівський ІТ Кластер спільно з ІТ компаніями Львова облаштує нову сучасну лабораторію для студентів Львівської Політехніки. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Львівського ІТ Кластеру.

Студенти, які навчаються на інноваційній бакалаврській програмі Інтернет речей (Internet of things) у Львівській Політехніці матимуть унікальну лабораторію. IoT Labвідкриють з початку нового навчального року у вересні. Лабораторія з’явиться за фінансування Львівського ІТ Кластеру спільно з найбільшими ІТ-компаніями Львова.

Інтернет речей – розділ комп’ютерних наук, на якому вивчають моделювання «розумних» побутових і не тільки пристроїв за допомогою програмування. IoT Lab стане платформою для розроблення студентами таких пристроїв. Для лабораторії вже придбали частину обладнання, серед яких осцилограф, цифрові мультимери, генератори сигналів та інші. Лабораторію вже почали облаштовувати у 5 корпусі Львівської Політехніки (вул.С.Бандери, 28а). Наразі у приміщенні майбутньої лабораторії триває ремонт, який планують завершити за місяць, а саму лабораторію облаштують до кінця літа.

«Навчання за напрямком ІоТ передбачає роботу над хардварною частиною. На сьогодні там ведуться роботи щодо ремонту і обладнання лабораторії, в якій відбуватиметься вивчення таких предметів: Мікроконтролери, Сенсори і виконавчі механізми, Електроніка і цифрова схемотехніка» – розповідає керівник освітнього напрямку Lviv IT Cluster, Зеновій Верес.

В лабораторії планують обладнати 14 робочих місць для студентів. Це перша лабораторія, яку облаштують на програмі, вона фокусуватиметься на вивченні основ, необхідних для розробки пристроїв Інтернет речей. В перспективі планують також облаштувати другу лабораторію – вона буде призначена для виробництва цих пристроїв – починаючи з їх проектування, завершуючи готовим прототипом, наприклад корпусом, виготовленим з-за допомогою 3-Д принтера, чи розробленої власної плати.

Лабораторія з’явиться за фінансової підтримки Lviv IT Cluster та компаній PLVision, Softserve, N-iX, Cypress Semiconductor, Intellias, Ciklum, Conscensia, KindGeek Software, Perfectial, Nravo, Vakoms і Masteram.

IoT – перша інноваційна програма, яку Львівський ІТ Кластер запустив спільно з ІТ-індустрією та академіками НУЛП у вересні 2016 року. На ній успішно навчаються більше 50 студентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ