Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів, Луцьк, Івано-Франківськ та Люблін підписали Стратегію транскордонного співробітництва

26 листопада 2007 року Львів, Луцьк, Івано-Франківськ та Люблін підписали Стратегію транскордонного співробітництва. Про це «Гал-info» повідомив заступник львівського міського голови з гуманітарних питань політики Василь Косів.
 За словами Косіва, документ, який є результатом спільного проекту, який реалізовували протягом року органи місцевого самоврядування Любліна та українських міст, підписали міський голова Луцька Богдан Шиба, президент Любліна Адам Васілєвскі та заступники міських голів Львова та Івано-Франківська - Василь Косів та Зінаїда Федорук. Також участь в події взяв новопризначений Генеральний консул України в Любліні Олег Горбунко.
Як зазначає Косів співпраця проводиться в десяти галузях: управління, розвиток підприємництва, технічна інфраструктура, соціальна політика, освіта і наука, культура і туризм, спорт, громадська безпека, охорона навколишнього середовища. Метою співпраці є підвищення якості життя територіальних громад через налагодження розгалуженого транскордонного співробітництва.
За словами Косіва ЄС для реалізації Стратегії зареєструвала бюджетну лінію „Європейський інструмент сусідства та партнерства”, згідно з яким на транскордонну співпрацю Польща-Україна у Волинській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Тернопільській областях у 2007-2013 роках передбачається виділити 186,2 мільйонів євро.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ