Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів має проект свого Статуту

Робоча група з розробки нового Статуту територіальної громади міста Львова завершила перший етап своєї роботи - напрацювання проекту основного документу. Згідно даного проекту, Статут є основним нормативно-правовим актом територіальної громади, визначає правові, організаційні і фінансові засади здійснення місцевого самоврядування в м. Львові, а також статус територіальної громади міста, принципи участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування. Статут має вищу юридичну силу стосовно інших актів органів і посадових осіб місцевого самоврядування в м. Львові, -- повідомили «Гал-info» у відділі інформаційної політики секретаріату ЛМР.
Новий проект статуту містить 11 розділів, які поділені на 77 статей, та 7 додатків.
Над Cтатутом працювала робоча група, до якої входили представники виконавчих органів та депутатського корпусу Львівської міської ради, громадських організацій, науковці, експерти, фахівці. З 5 листопада 2007р. по 6 квітня 2009р. було проведено 25 засідань робочої групи. Очолює робочу групу Володимир Квурт, секретар Львівської міської ради.
«У підготовці документу ми керувались Європейською Хартією про місцеве самоврядування, міжнародно-правовими стандартами щодо місцевого самоврядування, Конституцією України та іншими нормативно-правовими актами. Я переконаний, що Статут територіальної громади м. Львова забезпечить нові стандарти взаємовідносин і поступального розвитку нашого міста, стане якісним кроком у становленні самоврядування в Україні» -- зазначив секретар Львівської міської ради Володимир Квурт.
Проект Статуту, напрацьований робочою групою, є основним документом, який найближчим часом буде передано на аналіз та експертизу у Львівський Національний Університет ім. І. Франка, на юридичний факультет та в Академію державного управління при Президентові України, а також відповідним профільним Громадським організаціям та ВНЗ. «Ми плануємо до червня цього року отримати відповідь щодо аналізу даного документу і винести його на громадські слухання. Після погодження на громадських слуханнях документ виноситиметься на розгляд Львівської міської ради. Маємо намір восени презентувати львів’янам нову «Малу конституцію Львова - статут територіальної громади міста» - зазначив В. Квурт під час брифінгу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ