Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів матиме власний енергетичний план

Львів вибудовує власну енергетичну політику. Так, сьогодні, 8 квітня у місті пройде навчально-ознайомчий семінар для учасників виконання Проекту «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». Захід буде присвячено темі «Написання енергетичних планів у містах-партнерах проекту РМТ». Семінар проводитимуть експерти Асоціації «Енергоефективні міста України», – повідомила прес-служба Львівської міської ради.
 

Метою семінару є глибше ознайомлення учасників із цілями, завданнями та принципами діяльності Проекту РМТ, а також формування комплексної стратегії та політики сталого енергетичного розвитку. На семінарі розглянуть питання впровадження системи енергоменеджменту та енергомоніторингу й створення у місті дорадчого комітету з енергетичних питань.

 

У заході візьмуть участь місцеві керівники та учасники проекту, енергоменеджери, потенційні учасники тренінгів з муніципального енергетичного планування, особи, відповідальні за прийняття рішень у формуванні енергетичної політики міста. Серед запрошених будуть присутні також представники міст-партнерів Проекту РМТ.

 

Серед партнерів Проекту – 35 міст України, яким надається допомога в проведенні енергоаудиту та аналізу стану систем теплопостачання, розробці муніципальних енергетичних планів, підготовці нормативно-правової бази та технічних специфікацій пристроїв обліку, впровадженні енергоефективних технологій та моніторингу результатів усіх впроваджених проектів. Крім цього, РМТ сприяє створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів. Така робота проводиться для покращення управління та підвищення фінансової відповідальності серед власників житла. Одночасно, в містах проходить інформаційна кампанія, основна мета якої - розповісти споживачам житлово-комунальних послуг, яким чином можна зберегти тепло використовуючи малозатратні методи збереження тепла в квартирах та під’їздах, бюджетних установах тощо.

 

Нагадаємо, Проект РМТ працює в Україні завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у співпраці з Міністерством житлово-комунального господарства та впроваджується компанією International Resources Group (IRG) за участю українських та міжнародних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ