Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів мобілізується у підготовці до „Євро-2012” - керівник штабу „Євро-2012” у Польщі Адам Олькєвіч

Вчора Львів відвідав керівник штабу „Євро-2012” у Польщі Адам Олькєвіч з групою журналістів центральних польських ЗМІ. Він розповів, що для нього 2008 р. – це рік великого будівництва, так як починається будівництво стадіонів у Польщі та й Львів незабаром розпочне будівництво, бо вибраний виконавець, є архітектурна концепція, скоро побачимо проект – тому немає ніяких загроз. Сьогодні стадіон, який планують будувати у Львові, у Європі споруджують за 24 місяці, тобто 2 роки», - повідомив Адам Олькєвіч під час перебування у Львові. Про це сьогодні, 6 березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Делегація в Україні відвідає ще Київ, Дніпропетровськ та Донецьк. У Львові Адам Олькєвіч провів декілька зустрічей та оглянув територію майбутнього стадіону.
 Керівник штабу «Євро-2012» зазначив, якщо будівництво у Львові розпочнеться навіть у другій половині 2008 року, то вже у другій половині 2010 стадіон буде готовий.
Адам Олькєвіч наголосив, що „нікому не вдалося вкластися у визначену дату під час підготовки до «Євро-2008». А стадіон у Цюріху «Letzigrund» був зданий у вересні 2007 р. – тобто за 9 місяців до початку чемпіонату. Три стадіони Польща планує здати до 2010 р., а стадіон у Варшаві, який має 55 тис. місць, завершать аж у половині 2011 р. і про це повідомили УЄФА – вони мусили це прийняти”.
Водночас він зазначив, що впродовж 12 чемпіонатів не було жодного разу, коли господарі чемпіонату не використали цей шанс і втратили його. „Завжди там, де визначило УЄФА, і відбувався чемпіонат.
„У підготовці до Євро виконується велика робота, незважаючи на те, що ми не бачимо зараз на вулиці Стрийській аквапарків, ще не модернізується аеропорт, не будуються автостради у бік Краківця, але триває велика робота над підготовкою – є концепції, проекти справ, які також мусять бути виконаними і про це також потрібно говорити» - повідомив керівник штабу „Євро-2012” Адам Олькєвіч.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ