Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів може поборотись за звання головного міста джазу у 2022 році

Фестиваль Leopolis Jazz Fest 2021 стане першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії. Задля напрацювання стандартів проведення масових заходів, було створено експертну групу, до якої запрошуються представники організаційного комітету, Львівської міської ради, Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства охорони здоров’я України, - інформує пресслужба ЛМР.
Фото ЛМР

Також враховуватиметься досвід експериментальних концертів в Європі, які вже відбулися та організатори слідкують за нововведеннями та правилами, які впроваджують фестивалі цього літа. Проведення Leopolis Jazz Fest з дотриманням карантинних норм стане стартом відновлення культурного та економічного життя для країни, прикладом для інших концертних організаторів. Також проведення фестивалю цьогоріч дає місту Львову підстави поборотись у конкурсі від ЮНЕСКО на обрання головного міста джазу в межах Міжнародного дня джазу у 2022 році. Міністерство культури та інформаційної політики України готове допомогти Львову з поданням заявки на конкурс.

Leopolis Jazz Fest 2021 у Львові має відбутися попри карантин

ʺМи готові долучитись до такого експерименту, бо дійсно надзвичайно важливо після торішнього локдауну, коли і фестиваль було перенесено, напрацювати механізми та стандарти, як ми можемо відновити культурну діяльність. Безперечно, ті досягнення, які протягом 10 років мав фестиваль у Львові, достойні того, щоб відпрацювати такий механізм саме цього року на Леополіс Джаз Фесті. Це важливо і для іноземних туристів, які відвідують Львів, і важливо для концертної індустрії, яка сильно скоротила свої доходи минулого року, десь майже на 20%. Тому ми працюємо не тільки над тим, як відновити механізм проведення таких заходів, але і над сертифікатами, які будуть надаватись для відвідування концертних заходів, щоб поновити попит і підтримати індустрію.

Бажаємо успіхів фестивалю цього року. І сподіваємось, що з огляду на те, що ЮНЕСКО оголосило конкурс на обрання головного міста джазу в межах Міжнародного дня джазу у 2022 році, думаю, що цей захід дозволить використати таку нагоду, оскільки Львів – це ідеальне місто, яке заслуговує на цей статус. Ми допоможемо у цій справі. Думаю, таке красиве поєднання додасть гарного присмаку до проведення цьогорічного фестивалю. Сподіваюсь, нам нічого не завадитьʺ, - розповів Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Світові зірки джазу готові приїхати до Львова на Leopolis Jazz Fest 2021

Нагадаємо, задля напрацювання стандартів проведення масових заходів між фестивалем та виконавчим комітетом Львівської міської ради укладено меморандум про співпрацю та взаєморозуміння. Метою цього Меморандуму є налагодження співпраці та консолідація зусиль, спрямованих на реалізацію першого безпрецедентного музичного фестивалю в умовах пандемії COVID-19, із дотриманням усіх стандартів і обмежень під час підготовки та проведення заходу.

Зважаючи на безпрецедентні заходи безпеки, цей рік встановить нові правила етикету й буде побудований на взаємодії організаторів і гостей фестивалю. Як і раніше фестиваль пройде в форматі open-air, що суттєво знижує ризики. Проте буде й список нових правил:

  • кількість гостей у партері, пікнікових зонах буде скорочено удвічі;

  • буде впроваджене масове тестування для усіх гостей фестивалю, які купили квитки;

  • вхід у пікнікові зони буде організовано за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей; 

  • у разі позитивного тесту або підвищеної температури Оргкомітет  повертає гостю кошти за квитки, а такі гості не допускаються на локації фестивалю;

  • усі локації фестивалю будуть облаштовані засобами дезінфекції та дотримуватись усіх рекомендацій згідно з Постановою КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236;

  • музиканти, оргкомітет та підрядні організації також будуть проходити тестування.

Зважаючи на обставини, цього року фестиваль не зможе відвідати така кількість гостей, як раніше. Організатори фестивалю зроблять акцент на відеотрансляціях концертів наживо. З будь-якої точки світу можна буде долучитися до прямих ефірів і стати онлайн-гостем заходу.

Також буде випущено новий мобільний додаток Leopolis Jazz Fest. Більшість  друкованих матеріалів буде перенесено в онлайн-формат.

Фестиваль залишається першим cashless-фестивалем в Україні. Готівка не приймається, всі розрахунки тільки безконтактними картками на локаціях Сцени ім. Е. Рознера.

Довідка

Leopolis Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році. Щорічно фестиваль відвідує понад 100 тисяч гостей з України та іноземних країн. У 2016 році фестиваль був визнаний поважним британським виданням The Guardian одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Трансляцію концертів фестивалю у Європі здійснює всесвітньо відомий телеканал Mezzo. Через пандемію X Leopolis Jazz Fest був перенесений з 2020 року на 2021.

Генеральні партнери: Mastercard, Київстар, Borjomi.

Організатори дякують за підтримку всіх спонсорів, а також Посольства Швейцарії, Туреччини, Італії, Литви, Австрійського культурного форуму та OeAD, Італійського інституту.

Контакти для ЗМІ: Лідія Новохатько, керівник пресофісу, [email protected], +38 (097) 7381444, www.leopolisjazz.comwww.facebook.com/leopolisjazz

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ