Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів може залишитися без води, якщо до 10 березня не покриє борг перед «Львівобленерго»

У лютому склалася критична ситуація із заборгованістю мешканців Львова за воду. Минулого місяця вони не доплатили 1,5 млн. гривень, рівень розрахунків при цьому склав 82%. У зв’язку з цим «Львівводоканал» не може вчасно розрахуватися з енергетиками, існує реальна загроза знеструмлення насосних станцій та припинення подачі води до міста. Про це розповів сьогодні, 1 березня, під час прес-конференції директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський

 

За його словами, 25 лютого «Львівводоканалу» вдалось уникнути відключення електроенергії, але тепер є нова загроза, адже якщо до 10 березня підприємство не покриє заборгованість перед «Львівобленерго», то без води може залишитись все місто. «Наразі наша заборгованість перед «Львівобленерго» становить 1 млн 300 тис. гривень. У нас нема іншого резерву для погашення боргу, ніж платежі від мешканців. Якщо зважати на те, що рахунки ми розішлемо лише наприкінці місяця, а заплатити борги потрібно до 10 березня, то ми просимо львів’ян хоча б погасити свої борги, адже Львів може залишитися без води», – пояснив Мирослав Заплатинський.

 

Зазначимо, що минулого тижня «Львівводоканал» відімкнув 20 ЖБК та ОСББ, від водопостачання, адже загальна сума боргу цих будинків була 250 тис. гривень. «Ми змушені були вдатися до таких жорстких заходів, але зазначу, що через день в усіх будинках відновили водопостачання, адже мешканці пообіцяли оплатити борги. Тому ми чекатимемо до кінця дня, а потім перевіримо, чи надійшли від них кошти і в якій сумі і не виключено, що знову доведеться відключати будинки-боржники», – зазначив Мирослав Заплатинський.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ