Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів можуть вилучити зі списку ЮНЕСКО, а громадські організації, які подали в суд на міського голову, чекають на нього у суді

Львів можуть вилучити зі списку ЮНЕСКО, — заявляє прес-служба Громадського форуму Львова. Як повідомив голова Форуму Олег Мацех, до ГФЛ потрапив лист голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Володимира Огризка до віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань В'ячеслава Кириленка, датований 26 травня, у якому зокрема, зазначено: «…за час здійснення будівельних робіт на площах Кафедральній і Ринок та вул. Руській у Львові, які проводилися всупереч чинному пам’яткоохоронному законодавству України і без узгодженої у встановленому порядку проектно-кошторисної документації, було зруйновано історичний культурний шар і археологічні раритети, забетоновано північну сторону пл. Ринок, що взагалі загрожує обвалу навколишніх будинків - пам’яток архітектури … Такі дії або подальша бездіяльність можуть спричинити виключення історичного центру м. Львів зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО».

 «В листі запропоновано доручити: «зупинити будівельні роботи (крім реставраційних та технічних) на території об’єктів історико-культурної спадщини України». У свою чергу, віце-прем'єр надіслав цього листа голові Львівської ОДА Петрові Олійнику, а той – з відповідним приписом – вжити невідкладних заходів щодо забезпечення виконання вимог пам’яткоохоронного законодавства міському голові Андрію Садовому. Лист зареєстровано у Львівській міській раді 6 червня.
           Як відомо, роботи на площі Ринок досі не призупинені, владою міста не виконуються вказівки віце-прем'єра, голови ОДА місячної давності», — йдеться у заяві Громадського форуму Львова.
 Нагадаємо, п’ять громадських організацій серед яких і Громадський форму Львова подали в Галицький районний суд Львова на Андрій Садового з вимогою скасувати розпорядження міського голови про відновлення робіт на площі Ринок. Як повідомив Олег Мацех, розгляд справи продовжиться 5 липня. Це буде друге судове засідання у цій справі. На перше засідання, яке відбулося 30 червня, від міського голови не з’явився ніхто. Дату ж другого судового засідання, як повідомляє Громадський форум Львова, узгодили з прес-службою міського голови завчасно. Отож, позивачі сподівається, що він прийде 5 липня у суд.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ