Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів не може бути містом, яке лише “експортує” освічених людей, - Віктор Галасюк

Львів не може бути лише туристичним центром і виховувати освічених емігрантів на користь інших країн. Львів та Україна повинні змінити ганебну модель, за якою ми експортуємо сировину і найбільш талановитих людей. Про це сьогодні, 20 жовтня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі заявив голова комітету ВР промислової політики і підприємництва, кандидат на посаду міського голови Львова від Радикальної партії Віктор Галасюк.

Галасюк навів приклад двох міст, українського Львова і польського Кракова, які мають однакову кількість населення, є туристичними центрами, та водночас мають дуже різні показники економічного розвитку.

«Бюджет Львова – 152 млн євро. Бюджет Кракова – 988 млн євро. Річний обсяг промисловості у Львові – 1 млрд євро був торік, в Кракові – у сім разів більше. Тож розвиток промисловості, іноземні інвестиції у виробництво готової продукції мають стати пріоритетами для Львова. Це шлях до покращення добробуту львів’ян», - зазначив депутат.

Кандидат у міські голови зауважив, що від туристичної індустрії мають зиск не більше 5-7% мешканців Львова. Натомість випускникам ЛНУ та Львівської політехніки ніде себе реалізувати, тому вони змушенні поповнювати ряди безробітних, торгувати на базарах, або ж шукати роботу за кордоном.

«Газета «Річ Посполита» два тижні тому опублікувала статтю про те, що тільки у першому півріччі у Польщі працевлаштувалися 411 тисяч українців. В країні є 19 млн працездатного населення, і півмільйона з них виїхали лише до Польщі. Ми маємо припинити ганебну практику експорту кращих людей за кордон, створивши для них умови вдома», - зазначив голова комітету промисловості і підприємництва.

Віктор Галасюк наголосив, що добробут львів’ян не може базуватися лише на туризмі, торгівлі та ІТ-індустрії: «Чому б не виробляти трамваї «Електрон» для усієї України, чому б не розвивати деревообробну, меблеву, харчову промисловість. Виробництво і інвестиції дозволять реалізувати підприємницькі таланти львів’ян. Їм не потрібно буде полишати свої сім`ї і шукати роботу в інших країнах».

Голова парламентського комітету наголосив, що фракції Радикальної партії уже вдалося домогтися ухвалення низки законів які спрощують роботу підприємців, знижують податки на заробітню платню, а також закону, який забороняє експорт лісу-кругляка на 10 років. Це повинно дати поштовх до розвитку деревообробної та меблевої промисловості зокрема у Львівській області.

Говорячи про свою виборчу програму, кандидати у мери Львова наголосив, що бачить своїми пріоритетами економічний розвиток Львова, залучення іноземних інвестицій, прозорість влади, доступ до інформації про володіння майном громади, зміну транспортної схеми, запровадження електронного квитка, а також подолання двох найбільш болючих проблем – смороду у місті та будівництво смітєпереробного заводу. «Ми можемо це зробити так, щоб переробка сміття приносила містянам прибуток, а не клопіт та дискомфорт», - зауважив він.

Галасюк також представив низку членів своєї команди на Львівщині. Це Володимир Марусяк, що очолює список Радикальної партії до Львівської міської ради, Юрій Візняк – очільник обласного списку РПЛ, кандидати у міську та обласну раду: Володимир Костик, Андрій Поливка, Ольга Женчак, Анатолій Вечірко та інші. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ