Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Львів офіційно подав заявку на Олімпіаду-2022

Україна подала заявку на прийом Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022 у Львові. Про це стало відомо сьогодні, 5 листопада, на 17-му засіданні Генеральної асамблеї Національного Олімпійського комітету. Заявку підписали віце-прем'єрОлександр Вілкул, голова НОК Сергій Бубка та мер Львова Андрій Садовий.

З моменту підпису цієї декларації Львів офіційно стає містом-заявником на отримання статусу кандидата. Місто має бути затверджене виконкомом Міжнародного Олімпійського комітету, який відбудеться 14 листопада.

"Якщо місто отримає проведення Олімпіади, то це стане каталізатором для розвитку регіону. Львів має величезний туристичний потенціал, як розважального та ділового центру. Також у міста прекрасне географічне розташування," - каже Олександр Вілкул.

Концепція заявки розроблена для двох основних зон: Львівська міська зона, де пройдуть всі змагання з льодових видів спорту та гірська зона, яка розташована на відстані 150 кілометрів від Львова (села Тисовець, Панасівка, Боржава).

За інформацією Сергія Бубка нашими конкурентами будуть європейські міста Краків, Мюнхен, Осло, Стокгольм та казахський Алма-Ата.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ