Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав проміжний звіт щодо вирішення проблеми сміття

Міжнародна фінансова корпорація надала Львову проміжний звіт щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами, пошуку та проектування нового полігону і оцінки інвестиційних пропозицій щодо вирішення проблеми сміттєзвалища у Львові. Кінцевий звіт місто отримає від МФК вже у січні наступного року, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Зі Львовом ми працюємо з серпня, в нас є декілька проміжних етапів, коли ми маємо дати місту попередні результати, висновки. На початок наступного року плануємо вийти з фінальними рекомендаціями. В сьогоднішній звіт ми включили ту роботу, яку ми виконували протягом жовтня і листопада. Зокрема, попередній аналіз пропозицій, які були надані місту від різних інвесторів, ознайомлення з місцем, де планується розміщення нового полігону, який буде побудований за європейськими стандартами», - розповів керівник проекту від МФК, співробітник Світового банку Дмитро Крищенко.

Як поінформував начальник управління інвестицій та зовнішньоекономічних відносин ЛМР Сергій Кіраль, 29 листопада у Києві пройде круглий стіл, де Міжнародна фінансова корпорація представить іншим містам України та 10 потенційним інвесторам напрацьовані у Львові моделі поводження з твердими побутовими відходами, будівництва нового полігону.

«Львів буде у центрі уваги, бо вперше буде представлено позитивний досвід у цих питаннях іншим містам країни, аналогічні проблеми яких з твердими побутовими відходами ще не вирішені», - зазначив Сергій Кіраль.

«Наступного тижня у вівторок ми організовуємо велику зустріч в Києві зі всіма інвесторами, які працюють вже в Україні в цій сфері, і ті, які планують працювати. На зустрічі будуть окремі великі комерційні банки, які зацікавлені у фінансуванні таких проектів, також будуть представники міжнародних фінансових організацій. Це вперше в Україні така зустріч збере не теоретиків, а практиків сфери поводження з твердими побутовими відходами. Львів буде в центрі нашої зустрічі, оскільки він є нашим клієнтом. Серед запрошених міст - Харків, Дніпропетровськ, Суми, Сімферополь, Донецьк, Чернівці, Київ», - зазначив Дмитро Крищенко.

Довідка:

МФК уклав два договори про співпрацю між департаментом житлового господарства ЛМР та ЛКП «Збиранка».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ