Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів передумав відключати воду Малехову, Збиранці і Грибовичам

Сьогодні, 30 березня, виконавчий комітет прийняв рішення щодо діяльності ЛМКП «Львівводоканал» на території сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі. Відповідно до прийнятого рішення, з 1 квітня 2018 року водопостачання до цих сіл здійснюватиметься на попередніх умовах, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Враховуючи обговорення, яке відбувалося на початку засідання виконавчого комітету, пропонуємо проект рішення, з технічними правками, щодо продовження водопостачання, на попередніх умовах, на території сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі.

Також пропонуємо доручити ЛМКП «Львівводоканал», із залученням необхідних спеціалістів, з’ясувати причини надмірно великих обсягів споживання води на 1 абонента на території цих сіл, а також вжити заходів для забезпечення обліку абонентів. Станом на сьогодні нам не відомо, скільки існуючих абонентів знаходиться на території цих адміністративно-територіальних одиниць», - доповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

За її словами, у лютому цього року виконавчий комітет прийняв рішення стосовно того, що села Великі і Малі Грибовичі, Збиранка і Малехів були виключені з переліку сіл депресійної лійки. Це означало, що з 1 квітня водопостачання у цих селах мало б відбуватися на загальних умовах.

«Проте, аналізуючи і намагаючись виконати це рішення, ЛМКП «Львівводоканал» виявив велике перевищення обсягів споживання води у цих селах. Якщо в середньому у Львові це 3 м3 на одного абонента, то там поза 20 м3. Також очевидною перешкодою для впровадження цього рішення є те, що ми, станом на сьогодні, не маємо повного обліку усіх абонентів. Тому ми відтерміновуємо введення в дію цього рішення і будемо врегульовувати всі питання та визначати, як ЛМКП «Львівводоканал» буде працювати далі на території цих сіл.

Тому з 1 квітня цього року водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі не буде припинено. Мешканці цих сіл отримуватимуть воду на тих умовах, які діяли досі до моменту врегулювання всіх питань обліку і постачання води», - додала Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ