Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів попрощався із сестрою головнокомандувача УПА Романа Шухевича Наталією Шухевич-Геграєвою

Учора, 26 лютого, у Львові поховали рідну сестру головного командира УПА Романа Шухвича Наталю Шухевич-Геграєву. Скорботні заходи розпочалися вранці молебнем у церкі Святого Андрія, що на пл.Соборній, 3. У церкві зібралося кілька сотень вірян, які ввесь час молилися і схияли коліна біля розп’яття. Людей, що прийшли попрощатися з Наталю Шухевич-Геграєвою було так багато, що не кожному вдалося пробитися до гроба з тілом покійної. Він був встановлений у центрі церкви, поруч у почесній варті стояли курсанти з ліцею ім. Героїв Крут. Поряд – червоно-чорний прапор з траурною стрічкою.

 

Після молебну процесія пройшлася пішою ходою вулицею Пекарською до Личаківського цвинтаря. У траурній ході взяли участь голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, заступник голови Львівської ОДА Ігор Держко, начальник управління з питань внутрішньої політики Ігор Ожиївський, депутати Львівської обласної ради, культурні та мистецькі діячі.

 

«Сьогодні ми прощаємося з донькою славного українського роду Шухевичів, який все своє життя віддав за Українську державу», – наголосив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. Він зазначив, що Наталію Шухевич було засуджено на 10 років заслання, однак все своє життя вона хотіла жити на рідній землі. Одразу після закінчення терміну повернулася на Батьківщину, але тут на неї чекали нестерпні умови життя. «КДБ створило нестерпні умови, і вона знову була змушена виїхати, хоча мріяла жити тільки тут».

 

«Сьогодні українська земля приймає її, хай вона буде їй пухом. І щоб з роду до роду ми несли пам’ять про славну родину Шухевичів», – додав голова Львівської облради. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ