Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів поширює набутий досвід роботи з бездомними по всій Україні

Міністерство праці та соціальної політики України звернулось до управління соціального захисту Львівської міської ради з проханням поділитися досвідом роботи з бездомними, щоб поширити його на всю територію України, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Львівська міська рада відгукнулась на пропозицію Міністерства й розіслала майже 30 примірників посібника «Рекомендації по роботі з бездомними в Україні. Досвід міста Львова» у всі куточки нашої держави, а саме: головним управлінням праці та соціального захисту населення обласних та міських держадміністрацій, а також до Міністерства праці та соціальної політики України та АР Крим.

 

Посібник написаний працівниками управління соціального захисту спільно з соціальними працівниками неурядових організацій, що спеціалізуються на роботі з бездомними. В ньому викладено інформацію про дослідження бездомності як явища; аналіз нормативно-правових документів різних рівнів, що визначають принципи соціального захисту бездомних громадян; форми та методи роботи з бездомними людьми, а також описано методи та практичні рекомендації для роботи з безпритульними.

 

«Приємно констатувати, що напрацювання, здобуті у тісній міжнародній співпраці Львова, Варшави та Утрехта належно оцінені Центральною державною владою, яка висловлює необхідність поширення наших знань по всій державі, і сподіваємось, що наш посібник буде корисним і актуальним, а його рекомендації допоможуть у вирішенні соціальних проблем бездомних та безпритульних в Україні», - каже начальник управління соціального захисту Ольга Лесюк.

 

Довідка

Посібник по роботі з бездомними розроблено в рамках реалізації міжнародного проекту «Від теорії до практики у наданні послуг бездомним у Львові» у співпраці між управлінням соціального захисту Львівської міської ради та муніципалітетами міст Утрехт (Нідерланди) та Варшави (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ