Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів повертатиме закладам харчування та продуктовим магазинам 50% вартості генераторів

Малий та середній бізнес у Львові зможуть отримати відшкодування за купівлю електрогенератора.
Фото ілюстративне / Українська енергетика

Сьогодні, 29 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення “Про схвалення змін до Положення про ваучерну підтримку бізнесу в період воєнного стану”.

Згідно з проєктом рішення, ваучер на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора надаватимуть підприємцям у сфері ресторанного господарства та роздрібної торгівлі харчовими продуктами.Утім на ваучер не можуть претендувати бізнеси з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Власники малого та середнього бізнесу, що придбали генератор у свій заклад, зможуть отримати компенсацію в розмірі до 50% вартості пристрою, що не перевищує 80 тис. грн. 

Вимоги до електрогенератора – номінальна потужність від 3 кВт включно. Генератор має бути закуплений після 24 лютого 2022 року. 

"Для отримання ваучера заявники подають через Центр надання адміністративних послуг м. Львова або сервіс електронних звернень на розгляд експертної комісії пакет документів, який містить: заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора, копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар) копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування) електрогенератора, копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та фотофіксацію електрогенератора", – йдеться в рішенні.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, заклади, які отримають компенсацію за генератори, повинні обслуговувати мешканців і допомагати їм у випадку, коли людям буде потрібно зарядити свої гаджети, отримати гарячу воду, зігрітися, скористатися вбиральнею тощо.

Наступного тижня, 6 грудня, відбудеться пленарне засідання сесії Львівської міської ради, на якому депутати проголосують за ухвалене рішення, зазначив мер.

“Важливо, щоб бізнес вже почав цю роботу. Частина підприємців зараз працюють та мають генератори, але частина не функціонує, тому що немає електрики. Насправді ми можемо тим рішення запустити сотню, другу, третю – пунктів обігріву – пунктів Незламності – де можна зарядити телефон, отримати гарячу воду, скористатися туалетом тощо. Ті підприємці, які подаватимуть заявки на отримання фінансової допомоги від міста, мають обов’язково впускати відвідувачів.

Наша задача  збільшити кількість точок, які будуть працювати в умовах повної відсутності теплопостачання та електропостачання”, – сказав Андрій Садовий.

У міській раді пояснили, як працюватиме процедура компенсації за купівлю генератора

Нагадаємо, четвертого листопада, виконавчий комітет ЛМР затвердив Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської МТГ під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ