Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів представили на конференції «Energy Cities»

23-26 квітня відбувся навчальний візит представників міст України, Молдови, Грузії та Білорусі до шведського містечка Векшьо, де у ці дні проходила щорічна конференція європейської асоціації EnergyCities. Візит було організовано в рамках робочих програм двох проектів, фінансованих із бюджету Єврокомісії – MODEL-CIUDAD та COM-East, повідолмилша прес-служба Львівської міської ради.

Під час конференції, на спеціальній сесії для європейських мерів із інформацією про здобутки Львова у галузі енергозбереження виступила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР. Окрім того, представники Львова, Івано-Франківська та ЕМУ взяли участь у звітних зборах асоціації EnergyCities, членами якої вони є, та у виборах нового правління.

«Під час поїздки до «найзеленішого міста» Європи, як заслужено називають Векшьо, ми ознайомились із об’єктами міського господарства, де свого часу було впроваджено інноваційні заходи, що підвищили їх енергоефективність. Зокрема, цікавий комплексний підхід до переробки органічних стоків учасники поїздки побачили на підприємстві з очистки цих стоків, де, окрім безпосереднього процесу, було налагоджено супутні виробництва біогазу для громадського транспорту Векшьо та органічних добрив для місцевих фермерських господарств», - розповіла Ірина Кулинич.

Довідка:

Щорічна конференція, організована Асоціацією «EnergyCities» спрямована на підвищення рівня обізнаності громадськості щодо важливості енергозбереження.

Участь у конференції взяли представники ЕМУ, Львова, Івано-Франківська, Кам’янця-Подільського, Луцька, Первомайська, Кривого Рогу, Вознесенська та Славути. Також до Векшьо прибули працівники Агенції з енергоефективності Грузії (AEEG), Агенції з енергоефективності та відновних джерел енергії Молдови (AEER), а також особи, відповідальні за розробку та впровадження ПДСЕР з Полоцька (Білорусь), Тбілісі та Руставі (Грузія), Спітака (Вірменія), Дрокії (Молдова) – загалом 25 осіб із країн-учасниць обох проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ