Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів продав майна на 7,7 млн грн

За два місяці цього року управлінню комунальної власності Львівської міської ради вже вдалося забезпечити надходження від приватизації об’єктів комунальної власності у розмірі 7 мільйонів 776 тисяч гривень, прлвіджомила прес-служба Львівської міської ради.

Цей показник є найвищим за аналогічні протягом останніх п’яти років, зокрема перевищує на 10,3% показник минулого року. В основному, це зумовлено поступленнями коштів від покупців на виконання договорів купівлі-продажу, укладених відповідно до ухвал прийнятих сесіями ради, ще на початку минулого року.

«Понад 770 тис. додаткових надходжень до бюджету міста, особливо, за теперішніх умов, це, безперечно, добре. Хоча, підстав сподіватись на розвиток такої динаміки щодо збільшення доходів та формування тенденції в подальшому, без пожвавлення активності інвесторів на ринку нерухомості, не варто, особливо враховуючи значне зниження зацікавленості орендарів у приватизації способом викупу комунальної власності. Забезпечувати надходження від приватизації у 2012 намагатимемося, збільшуючи кількість об’єктів запропонованих на розгляд сесії ради до продажу конкурентними способами - конкурс та аукціон», – зауважує начальник управління комунальної власності Євген Климкович.

В управлінні вважають, що найбільш привабливими для покупців можуть бути об’єкти вартістю до 400 тис. грн. А умовами можливості їх підготовки до конкурсу чи аукціону наявність коштів, належне фінансування видатків на зазначені цілі та своєчасні відповідні рішення ради.

Зараз, відповідно до раніше прийнятих радою рішень, проводиться підготовка до приватизації через конкурс чи аукціон 34 об’єктів, загальною площею 5091 м.кв. та прогнозованою стартовою вартістю 17 млн 358 тис.грн. Сума, яку необхідно витратити на їх підготовку до приватизації (виготовлення документів в БТІ, паспортів пам’яток, оплата роботи оцінювача, розміщення оголошення), є не меншою 350 тис. грн.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення щодо відчуження відповідно до закону комунального майна, визначення доцільності, порядку та умов приватизації об'єктів права комунальної власності приймаються виключно на засіданнях ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ